Есен 2014: Хипи силуети, огромни щампи и пухкави пуловери

Въпреки че все още е лято и никак не ни се иска да се замисляме за студеното време, есента вече наближава. Налага се да преподредим есенния си гардероб и да се заредим с  нови идеи за топли дрехи, с които да го подновим.

Колекциите за този сезон са изключително разнообразни, а тенденциите са насочени към големите палта с широки ръкави, огромни щампи, както и пухкави пуловери. Други нестандартни хрумвания могат да ни отведат до хипи силует или пък да се постараем, да сме елеганти с красиви вечерни рокли. Затова нека погледнем модните тенденции за тази есен, зареждайки се с топло настроение.

Колекцията на Александър Уанг впечатлява със спортна визия от яке, съчетано с вталена рокля и високи ботуши. Мъжкото излъчване на модела и страховитият поглед прикриват женствеността, но подчертават строгия сексапил от късата рокля.

Прада ни показва едно невероята палто, което е хитово за този сезон.  Пухкаво и меко – не ви ли се иска да се гушнете в него? Интересна е комбинацията с елегантна рокля, която се подава отдолу и акцентът на червения шал, който приковава погледа ни към модела.

Ралф Лоурен залага на хипи-стила, който е върхът на модните тенденции за тази есен.  Хипи шапката е съчетана с кожено палто, а отдолу се показва рокля с уникални щампи.  Можете да заложите на тази комбинация, ако искате да привлечете вниманието, защото при този модел интересното е, че сандалите са обути върху вълнени чорапи. Затова намерете старото си яке от гардероба, обувайте вълнените чорапи и обличайте роклята на майка си, за да сте супер модерни за следващия сезон.

Нека да отправим поглед и към елегантните облекла за есенния сезон. Акцентът се спира върху крещящите тонове в комбинация един с друг и флоралните мотиви като акцент. Тук от Диор залагат на нестандартната комбинация от цветове и форми, за да се изгради една елегнатна, но и изключително ексцентрична визия.

Донатела Версаче ни провокира с асиметрична рокля напълно в стила на марката, която също е комбинация от интересни цветове, като синьо и червено, а обувките са ефектно изрязани и отново асиметрични. Спортно – елегантният стил не се натрапва, а напротив акцентира върху първичната женственост на модела.

Ето какво е сътворил Александър Уанг за Баленсиага: спортно палто с джобове във формата на хикс и допълващ се към него панталон с ципове по крачолите. Акцентът е ярък и запомнящ се, а излъчването тук напомня на студа в Аляска и Сибир. Все пак съветът ни е да внимавате, ако решите да обличате подобно яке в съчетание с такъв тип панталон, защото  не живеем на подиума.

Есенните тенденции са изключително разнообразни и нестандартни, затова можете да разчупите рутината, като си купите нещо свежо, ярко, пухкаво и меко, като ново палто, което да ви топли през хладното есенно време.

Автор: Мария Христова