Живата легенда Опра Уинфри

След повече от две и половина десетилетия  Опра Уинфри слиза от ефир. Harpo Productions, компанията на Уинфри, обяви че окончателното издание на най-успешното ток шоу – “Шоуто на Опра Уинфри” ще се излъчи на 25 май тази година.  В интервю, Уинфри  заедно с председателя на екипа Шери Салата, разкриват малко от това какво ще подготвят за последните 2 епизода на шоуто: „ Разрешавам на Шери и на екипа да планират  два дни на пълни изненади”, каза Уинфри  „Отказвам се от контрола за последните два дни, а това е много. Трябваше да се моля … и получих гаранция от Шери, че няма да има стриптизьори  или танцуващи хора, излизащи от кутии.”  Последният гост обаче се пази в дълбока тайна.

В ранните години на Шоуто на Опра Уинфри, програмата е класифицирана като таблоид токшоу. През ’90 г. започват да се включват силно ангажирани социални аспекти,като например геополитика, духовност и медитация. Най-запомящи обаче си остават емблематичните й интервюта с известни личности като това с Майкъл Джексън. Епизода стана четвъртото най-гледано събитие в историята на американската телевизия, както и най-гледаното интервю някога, с аудитория от 36.5 милиона.

Уинфри, която сега ще навърши 57г, сподели, че ще пренасочи  своя фокус и усилия към наскоро стартиралата й кабелна мрежа OWN (The Oprah Winfrey Network) . Като междувременно тя продължава да издава и своето списание.

Родена в бедността в селските райони, Уинфри става милионер на 32 години. С нетна стойност от 800 милиона евро, Уинфри се смята за едни от най-богатите афро – американки на 20-ти век, според сп. “Форбс”.

Наричана  “най-влиятелната жена в света” от американските зрители , ние бихме добавили че тя е една от знаменитостите, определящи  кое и какво Емодно!

Автор: Божана Димова