Затвор за Филисити Хъфман актрисата от “Отчаяни съпруги”

Актрисата от “Отчаяни съпруги” Фелисити Хъфман влиза зад решетките.

Решението на съда бе оповестено вчера. Фелисити Хъфман получи присъда от 14 дни затвор и 30 000 долара глоба за това, че е дала подкуп, за да вкара дъщеря си в елитен Щатски университет.

Скандалът с Фелисити Хъфман гръмна след разследване, свързано с над 50 богати семейства по подозрение, че са раздавали подкупи, за да вкарат децата си в елитни университети, сред които Йейл, Станфорд и Джорджтаун.

Фелисити Хъфман е първата от всички обвинени, която получава присъда. Доказано бе, че актрисата е дала 15 000 долара подкуп, за да бъдат фалшифицирани приемните тестове на по-голямата й дъщеря за влизане в престижен университет.

Нейните адвокати настояваха в съда вместо на затвор, актрисата да бъде осъдена на 20 000 долара глоба и обществено полезен труд. Прокурорът настояваше за едномесечна ефективна присъда.

След обявяване на решението на съда, Фелисити Хъфман се извини на съпруга си и на дъщеря си. След заседанието, тя напусна сградата, хаваната за ръка със съпруга си, актьорът Уилям Мейси. Актрисата ще влезе в затвора на 25 октомври.