Защита на косата ни от слънчевите лъчи?

 

Нека си признаем, косата е последното нещо, върху което бихме се сетили да нанесем подходящи продукти преди плаж. Подготовката ни генерално се изчерпва с нанасяне на подходящ крем за лице, тяло и евентуално за устни при най-стриктните дами.

За съжаление се сещаме да се погрижим за гривата ни едва когато е твърде късно и сме забелязали неприятните цъфтящи краища. Ето защо това лято ви предизвикваме да вземете мерки навреме, за да си спестите излишни главоболия.  Слънцезащитният серум за коса е продукт, който предпазва косъма от вредните UV лъчи, които (вярвате или не) могат да бъдат също толкова вредни за скалпа и косъма ви, колкото и за останалата част от тялото.

Ако главата е изложена дълго време на пряка слънчева светлина, се излагате на опасност от потенциални кожни болести. В случая проблемът идва от ограничената възможност за самодиагностика, тъй като трудно можете да видите притеснителни бенки или петна по скалпа ви. А ако това не е достатъчен аргумент да вземете мерки, към тази фактология добавяме, че вредните UV лъчи могат да превърнат и най-здравата лъскава грива в изтощена, суха и обезцветена метла.

Продуктите за защита на косата имат подобно съдържание на тези за тяло. За разлика от класическите продукти за слънцезащита обаче съдържат специфични молекули, които отразяват или поглъщат вредните частици, за да им попречат да достигнат до кожата на скалпа. Предлагат се под формата на спрей или пудра, за да бъдат пълноценно абсорбирани от косъма.

В заключение, слънцезащитният серум за коса не е летен маркетингов трик, а необходим продукт за всяка дама, която иска да бъде горда притежателка на красива и поддържана коса. Разбира се, можете да го ползвате не само когато отивате на плаж, а и като част от делничния ви ритуал за красота. Защото все пак кичурите ви заслужават точно толкова внимание, колкото и останалата част от тялото.