Защо бразилките са толкова красиви?

Не е тайна, че бразилките са едни от най-красивите жени в света и това е доказано от времето и от модната индустрия най-вече. Най-скъпо платеният модел в света е бразилка – Жизел Бюндхен. И не е единствена. Адриана Лима и Алесандра Амброзио, известни като ангели на Victoria’s secret, също са от Бразилия, както и младата многообещаваща Сара Сампайо. И точно защото красотата е на особена почит в Бразилия, днес решихме да видим кои са най-популярните, типично бразилски методи за красота.

Какви правила следват бразилките, за да поддържат невероятния си външен вид такъв?

  • Вода, кокоси и авокадо

Бразилките поставят на първо място в режима си за красота хидратацията. Колкото повече хидратираш организма си, толкова по-благодарен ще ти е той и ще виждаш резултатът като красива кожа, равномерен тен и здрава коса.

Освен литри вода, бразилките пият и много кокосова вода, защото е изключително вкусна и най-вече, защото е известна като един от най-силно хидратиращите продукти в природата.

Жените в Бразилия добре знаят колко е добри страни има авокадото. То е пълно с полезни мазнини и може би точно това е причината едни от най-популярните и най-скъпи козметични процедури в Бразилия да включват авокадо.

  • Тен и SPF

Всеизвестен факт е, че бронзовият загар ни прави по-красиви. Това се дължи на много причини и вероятно бразилките могат да ги изброят всичките до една. Те обожават тена си и го поддържат целогодишно.

Обаче също толкова добре знаят, че липсата на SPF е сигурен път към по-бързо състаряване на кожата и поява на бръчки. На въпроса за това какви козметични продукти задължително използват и Алесандра Амброзио и Адриана Лима отговарят SPF.

  • Плаж и спорт

Бразилките спортуват много. Както знаете много спортове като капоейра, жиу жицу и дори футбол идват от Бразилия. Танците пък са в кръвта на всеки там. Въобще бразилците като цяло спортуват доста, но жените определено осъзнават колко важно е това за добрата форма. Е, ако и при нас 90% от времето през годината беше подходящо за плаж, вероятно също бихме спортували ежедневно.

  • Естествени и внимателни

Първо, в Бразилия жените не прекаляват с грима и прическите, защото се харесват такива каквито са. В същото време Бразилия е една от страните, където модната индустрия е наистина сериозно нещо. И дори да не са част от нея момичетата от малки получават възпитание, че колкото по-рано започнат да полагат грижи за външния си вид, толкова по-добре за тях и толкова по-дълго ще запазят красотата си.

Топ моделът Адриана Лима казва, че един от най-важните уроци, които е получила като малко момиче е именно това – да започне да се грижи за себе си от рано.

  • Грим, цветове и настроение

Когато все пак става въпрос за грим – цветовете имат основна роля. Цикламено и червено много често присъстват на устните на бразилките. Добре подчертаните очи с хубави мигли също са любима за пресъздаване тяхна визия.

И нормално да имат настроение за цветове с всички тези фестивали, карнавали и слънце, които са константна величина в Бразилия.

Редактор: Андреа Флорова