Звездният коафьор Жоро Петков отпразнува 10-ти юбилей

Звездният фризьор Жоро Петков отпразнува 10-годишен професионален юбилей в компанията на своите музи. Събитието се проведе миналата седмица в „Студио 5”. Много популярни лица, които са били вдъхновение за 27-годишния коафьор, дойдоха да го уважат.

Красивите българки, които присъстваха на меропрятието и същевременно са рекламни лица в клипа са: Нети, Мария Илиева, Вили Сечкова, Алекс Раева, Нели Петкова, Ася Христова, Вики от Мастило, Савина от Антибиотика, Блага Митева и Снежина Вълкова. Те са много повече от редовни клиенти, защото са съпътствали професионалната кариера на Жоро от самото му начало. Десет години по-късно, той продължава да черпи от тях вдъхновение не само за прическите, които прави ежедневно, но и за множеството фотосесии, рекламни кампании, видеоклипове и ревюта, белязани от неговия талант и чувство за естетика.

На коктейл-партито Жоро представи специален каталог с фотографии от клипове и фотосесии за списания. В албума намират място едни от най-вдъхновяващите прически, които талантливият кофьор е създавал през годините на своето творческо развитие.

Какъв е професионалния път на Жоро Петков?

Жоро Петков започва кариерата си като коафьор в център за професионално обучение. Съвсем скоро е удостоен с диплома от международен семинар на WELLA за напреднали фризьори. Успешно завършва курс в школа “Стилист Капанов” и получава званието за майстор фризьор. Успоредно с тези професионални успехи продължава да надгражда своите познания и умения като учи висше специалност „Мениджмънт във фризьорството и козметиката – Фирмен мениджър”.

След завършването на специалността е приет в академията на „Schwarzkopf” – Виена. Получава и наградата “Коафьор на 2006 г.” на Pantene Beauty Awards. В своето професионално развитие се отличава още като член на Националната занаятчийска камара в България. Притежава богат опит в колористиката, подстригването и изработването на вечерни и официални прически.

Има дългогодишен опит като фризьор на фотосесии, каталози за облекло, рекламни кампании, видеоклипове и модни ревюта. Негови прически красят страниците на модни списания като Elle, Cosmopolitan, Amica, Moda, Beauty, КОСА и СТИЛ и други. През 2008 г. в съдружие с Мариана Гугуди отваря фризьорски салон в град София – The Snakes.

Прическите на Жоро Петков през годините:

Вижте видео материал, който е заснет специално за юбилея на коафьора и показва 10-те музи на Жоро Петков:

Снимки: сп. MODA, сп. Grazia, сп. Elle, сп. Rouge, сп. Жената днес