Здравословна бомба за нашия имунитет

Искате по – добро здраве. Решението е комбинацията от тези храни е истинска здравословна бомба, от която всеки организъм има нужда

Резултат с изображение за healthy photos

Някои храни са много полезни, заради витамините и минералите в тях, но когато са комбинирани с друга суперхрана, която да ги допълва по нутриенти, стават още по-здравословни.

Специалистите ги наричат “динамични комбинации”, защото заедно тези храни се грижат активно за здравето и ни доставят всичко необходимо. Разбира се, всяко дуо помага за различна цел.

Резултат с изображение за healthy photos

Ето кои са те:

Сьомга със слънчогледови семена

Тази комбинация се бори с ПМС симптомите, с които жените се борят всеки месец. Ако готвим тези храни заедно, ще си набавяме нужните мазнини, витамин D и калции, които да ни помогнат с болката и неразположението.

Броколи с елда

Това дуо ще опази сърцето ви от здравословни проблеми, заради високото съдържание на витамин С и антиоксиданти, които се съдържат и в двете храни. Ако броколите не са ви любими, можете да ги замените с листни зеленчуци.

Резултат с изображение за healthy photos

Тофу и халапеньо

Веган алтернативата, както и останалите соеви продукти, е особено полезна за регулиране на кръвното налягане и захарта в организма. Едновременно с това силно лютивата храна е богата на антиоксиданти, които също спомагат да се намали опасността от ракови заболявания и проблеми със сърцето.

Нахут и лук

Това не е просто добра идея за салата, но и ефективна комбинация в борбата срещу ниския имунитет и умората. Особено полезно дуо е за жените над 50, които започват да усещат симптомите на менопаузата, защото тези две храни са много богати на цинк и желязо.