Най-добрите здравословни напитки за бързо отслабване

Вероятно вече знаете, че можете да постигнете много напредък към целите си за отслабване, като се откажете от газираните напитки. Това, което вероятно обаче пропускате е, че всички газирани и сладки напитки, които консумирате водят до диабет тип 2, сърдечни заболявания, бъбречни заболявания, неалкохолно чернодробно заболяване и кариеси. С други думи, премахването на вредните напитки от ежедневното ви меню  е добра идея, независимо дали се опитвате да отслабнете или не.

Ако сте на диета може да замените газираните напитки със здравословни сокове и отвари, които могат да ви помогнат с отслабването, като засилят метаболизма ви, стабилизират кръвната захар и контролират глада, плюс това имат и други ползи за здравето. 

Зелен чай

Зеленият чай е богат на катехини, които са мощни антиоксиданти, за които се смята, че са ефективни при засилване на метаболизма и изгаряне на мазнини. Най-забележителният от тези катехини е епигалокатехин галат (EGCG), който е изследван като особено ефективен метаболитен бустер, особено когато се комбинира с кофеин, стимулант, който може да увеличи разхода на калории.

Вода с лимон

Все още не е доказано, че лимоновата вода повишава метаболизма или детоксикацията. Но добавянето на малко лимонов сок във водата ви е чудесен нискокалоричен вариант за овкусяване. Така че, ако имате проблеми с пиенето на достатъчно вода през деня, опитайте да изстискате малко лимон в напитката си. Лимоновият сок също е пълен с витамин С, който може да подобри имунитета ви, да увеличи усвояването на желязо и да помогне за намаляване на риска от някои видове рак.

Чай от копър 

Чайът от копър е напитка, която помага за намаляване на лошото храносмилане, което в някои случаи може да допринесе за наддаване на тегло. Антибактериалните свойства на семената от копър ще помогнат за поддържането на здрави черва и ще ви позволят по-лесно да обработвате храната. 

Протеинови шейкове

Ако наистина искате да се почувствате сити, опитайте да сложите малко протеин на прах в сутрешните си шейкове. Протеинът е макронутриент, който поддържа стомахът ви доволен и сит. 

Зеленчукови сокве

Тъй като плодовите сокове може да са с високо съдържание на захар, заменете ги с  пресен зеленчуков сок, който е чудесна напитка с ниско съдържание на въглехидрати.

Чай от кимион

Кимионът – подправката, която прави кърито вкусно – има антиоксидантни и противовъзпалителни свойства благодарение на активната съставка, наречена тимохинон. Така че, ако се чувствате подути, чаят от кимион може да направи чудеса. Кимионът може също да понижи нивата на кръвната захар и LDL холестерола.