Златна прелест за празниците

Магията и настроението на Коледа се прокрадват във всеки елемент от визията ни. Макиажът е важен елемент от празничната ни осанка за всеки специален повод, затова тази година ви предлагаме да се почувствате като златна богиня!

Заложете на изкусителен грим, осеян от блясък и разкош. Независимо дали ще се спрете на металическите тенденции в облеклото или на класическа черна рокля, дръзкият златен грим чудесно би кореспондирал с аутфита ви.

Възможностите при този тип макиаж са няколко, в зависимост от тази част на лицето, която желаете да подчертаете. Най-добър резултат ще постигнете, ако акцентирате премерено върху различни зони. Изберете очи и скули; устни и нокти или друг вариант, за да не прекалите с бляскавото излъчване.

Може да омагьосате околните с блестящ поглед, като изберете златни сенки или молив за очи. Друг вариант е да поставите брокат върху клепача. По-смелите дами могат да наложат плътен слой, а ако целта ви е по-деликатно и загадъчно излъчване, просто гримирайте леко и премерено околоочния контур.

Различните брандове за козметика предлагат също страхотни ружове и пудри в златисти нюанси. Може да откриете дори фон дьо тен с леки отблясъци или да подчертаете сиянието си с лосион със златисти частици.

На най-екстравагантните дами, които обичат да привличат погледите, предлагаме да заложат на златно червило, допълнено от гланц за блясък. В празничните колекции на известните марки може да откриете подобна гама продукти за устни. Например, Guerlain пуснаха в продажба подобно червило. По-креативните от вас, ще постигнат този ефект с мек златен молив за очи, който лесно се нанася върху устните.

Не забравяйте и маникюра! Окъпете ноктите в златни нюанси, за да заблестите в празничната нощ!

Автор: Делица Цонева

Вижте още:

Празничният грим: драматичен и секси

Лукс и екстравагантност при празничните прически

Ароматен подарък за Коледа