“Златните игли ще ушият” модните гримоьори, дизайнери и фотографи на 2018

След броени дни Академията за мода ще отличи най-изявените дизайнери и модни творци и ще присъди най-авторитетната награда за мода у нас „Златна игла“. Гала-спектакълът и официалната церемония по повод Годишните награди на Академията за мода ще се състоят на 14 март в „Рамада София Хотел“. Призът ще бъде връчен в категориите: „Дизайнер на годината”, „Модна къща на годината”, „Булчинска мода“, „Най-добър млад дизайнер”, „Моден гримьор” и „Моден фотограф”.

1_Zlatna Igla

Красивата статуетка „Златна игла”, както всяка година, е дело на най-добрия български бижутер Анжело Красини.

По традиция наградите на Академията за мода се определят от експертно жури, включващо най-компетентните модни и лайфстайл журналисти у нас от печатните и електронните медии с председател проф. Любомир Стойков.

„Най-стойностната награда за българските модни творци – „Златна игла“, бе учредена в далечната 1994 година в Париж. Респектиращ е фактът, че през всичките тези години чрез своя приз Академията за мода съумя да отличи и стимулира най-добрите в българската мода и по този начин да допринесе за развитието и просперитета на българския моден дизайн, на българската модна индустрия. Кои ще бъдат тазгодишните победители ще стане ясно на гала-вечерта и церемонията по награждаването, но в навечерието на това мащабно събитие аз съм радостен от факта, че тази година особено активни са най-младите ни дизайнери и, че трима от тях избраха да покажат премиерните си колекции тъкмо на сцената на „Златната игла“. Благодаря сърдечно на журито, респ. на колегите лайфстайл журналисти, които направиха своите номинации за бъдещите фаворити!“ – сподели проф. Любомир Стойков, председател на Академията за мода.

2_Pobediteli 2017_L. Stoykov

Специално за церемонията по повод Годишните награди „Златна игла 2018“ в България ще пристигне италианският дизайнер и стилист Алберто Веделаго – Мaestro di eleganza в света на мъжкия стил.

4_Alberto Vedelago

Водеща на гала-вечерта ще бъде чаровната Гери Дончева.

3_Geri Doncheva

Ревю-спектакълът преди официалната церемония за връчване на „Златна игла 2018“ ще бъде открит с официална колекция вечерни облекла на „Мезон Сант-Ерем“ и нейният създател и стилист – Габриела Колева.

Специален гост на откриващото ревю ще бъде актрисата Саня Борисова-Илиева, която наскоро беше отличена с приза „Знаменитост на годината“. На подиума на „Златна игла“ тя ще дефилира с тоалет на модна къща „Мезон Сант-Ерем“, направен специално за нея.

5_Sanya Boisova-Ilieva_Maison Saint-Herem

По време на ревю-спектакъла свои актуални колекции ще покажат също дизайнерите Мерлин Арно и Есил Дюран, модна къща „Бандерол“ с дизайнери Десислава Дамянова и Никола Карадамянов, „Аксел Харди“, „Ла фоа“ с дизайнерски екип Вяра Станчева и дъщерите ѝ Деница и Мария Станчеви, „Златарна Целье“, както и младите дизайнерки, които ще направят своя дебют на „Златна игла 2018“ – Християна Мутафчиева, Таня Ян и Елена Христова.
Подготовката на ревю-спектакъла по повод годишните награди на Академията за мода е поверена на Боян Караиванов. За грима на манекените ще се погрижат гримьорите – Марина Чанева, Веселина Спирова и асистент гримьорите Росина Георгиева и Ася Даскалова. Прическите ще бъдат дело на Надежда Радева и салон за красота „Бюти клуб“. Всеки от победителите ще получи и красив букет от „Жарден Флорист“. За финала на събитието е предвиден изискан коктейл, по време на който гостите ще могат се насладят на изкушаващите десерти от сладкарници „Неделя”. Пред централния вход на хотел „Рамада София” гостите ще имат възможност да разгледат и Ситроен C3 Aircross – автомобил с уникален дизайн и дръзка индивидуалност.