Зловеща естетика от холандския Vogue

Хелоуин, вдъхнови творческия екип на Vogue Netherlands за страхотна мрачна фотосесия. В ноемврийския брой на изданието открихме интересни кадри, посветени на мистични поверия и злокобни легенди. Историите „разказани” на страниците на модната библия ни отвеждат към Трансилвания, а стилистиката е подчинена на нео-викторианската епоха.

Фотограф на ефектните „приказни” кадри е Марк де Грут. В ролята на сексапилна вампирка се превъплъщава Анна де Рийк. На корицата виждаме магнетичната красавица с шикозна бяла дантелена рокля и уникално масивно колие с изумруденозелен камък.

Във фотосесията за изданието стайлингът на модела е много по-мрачен, подчинен на тъмната цветова палитра. Изобилие от дантелени и кожени облекла, съчетани с интересни дръзки аксесоари и много бижута с кръстове придават страхотно настроение на кадрите.

Анна носи дизайнерски творения на известни брандове като Roberto Cavalli, Elie Saab, Valentino, Alberta Ferretti, Gucci, Carolina Herrera, Donna Karan, Lanvin и други. Гримьорката Irena Ruben е спомогнала за още по-злокобното излъчване на топмодела. Макиажът на очите е опушен, а бледолика кожа и устни превръщат Анна де Рийк в кралица на мрака.

Автор: Делица Цонева

Вижте още:

Маникюр вдъхновен от Хелоуин

Дантелен трик за Хелоуин