Ива Екимова разказва за любовта, брака и късмета от корицата на списание “Булка”

В разгара на сватбения сезон, новият брой на сп. БУЛКА е пълен с горещи предложения за младоженците. В ролята на булка на корицата изгрява Ива Екимова с рокля Haute couture в силует “Русалка” от колекцията на Bridal House by Justin Alexander.  В горната част е изпълнена от дантела, ръчно бродирана с камъни, в съчетание с вълни от органза в асиметрични волани.

Звездата на Ива Екимова изгрява преди  двайсетина години в телевизионно шоу. Участва като едно от “Момичетата на късмета”, а днес се чувства – жена с късмет. Всеотдайна, енергична и изключително емоционална, тя има ПР агенция, авторски рубрики в медиите, телевизионен водещ е, а също и университетски преподавател. За миг не спира да се надбягва с мечтите си – както в професионален, така и в личен план. Зодия “Риби”, Ива е с два брака зад гърба си, а напоследък в пространството упорито се говори и за предстоящия й трети.

Ива, много ти отива да си булка! Откри ли идеалният мъж?
Сладък въпрос. Кога си сигурен, че си открил идеалния човек? А най-важното е какво точно ще прави в живота ти. Струва ми се, че партньорството е важно от гледна точка на хармонията, разбирателството, уважението и взаимността. Не допускам да има идеални хора, защото в очите на всеки човек, другият е различен. Ако аз харесвам някого, за другиго той може да е неприятен.

Вярваш ли в любовта?
Разбира се. Ако не вярвам в любовта, навярно сърцето ми няма да съществува.

А в късмета?
Определено, въпреки че късметът е нещо, което възпитаваме и предизвикваме до голяма степен, посредством нагласата си към него.

Какво е важно според теб в един брак?
Споделянето, емпатията, способността да се поставиш на мястото на другия.

Ако сложиш на везните съжителство с брак или без брак – къде ще наклони стрелката?
Бих искала да ти кажа съжителство без брак, но не мога да си кривя душата. Всяка жена иска да се види булка. Някои не спираме след първия път! А и роклите на Justin Alexander Bridal така те подмамват, че някак не можеш да устоиш на изкушението! Въпреки двата ми брака и по-късно едно съжителство много подобно на брак, съм по-скоро убедена, че подписът и Менделсон избледняват и отшумяват, но остават нещата, които преодолявате заедно, забравили наздравиците и танците в сватбения ден.

Мислиш ли, че „Любовта на мъжа минава през стомаха“?
Не, категорично! Мисля, че любовта и на мъжа, и на жената минават през сърцето, загнездва се в душата и покълва в живота на децата.

Наскоро ти се раздаде толкова всеотдайно като ПР за откриването на нов сватбен бутик, че дори влезе в образа на булка, а в живота наистина си била. Какви са твоите спомени за двете сватби, за избора на роклите и как си представяш една нова, ако се омъжиш отново?
Новата ми рокля е приказна, с дъх на Грейс Кели,  оттенък на Джаки Кенеди и привкус на Кейт Мидълтън. Роклите, с които съм встъпила в предишните си бракове са били актуални към онзи специален момент. И двете ми сватби бяха забележителни и много емоционални. Сега знам, че каквато и да е, ако ми е писана следваща сватба – трябва да е специална и задължително последна.

Интервю: Списание “Булка”