Изкуството на Матис през призмата на Versace

В колекция Resort 2012 на италианската модна къща Versace, Донатела ще зарадва всички почитатели на бранда с елегантна линия, креативен дизайн, женствен силует и луксозни материи.

Круизната колекция е вдъхновена от творчеството на френския художник и скулптор Анри Матис и авангардния му поглед върху изкуството. Атмосферата, позната ни от известните натюрморти с цветя на автора, се усеща в дизайнерските творения на Versace.

Класическата черно-бяла тоналност умело е преплетена с колоритни десени, обагрени с флорални и графични принтове. Артистичните десени, от които са направени част от роклите, панталоните и полите грабват погледа и ни завладяват. Поли с висока талия, шикозни шлифери и макси рокли разпалват усещането за стил. Ципът е водещ акцент в много от моделите – виждаме го в поли, корсети, блейзери и кожени якета.

Интересен е дизайнът на обувките. Можем да изберем класически супер елегантен модел, по-артистичен вариант с цветно райе или секси дантелени боти. Разнообразието от чанти също е голямо – обемни модели от кожа с капси, свежи решения с флорален принт или малък и стилен клъч ще допълнят визията ви.

Очаквайте нови продукти на Versace в онлайн магазин yoox.com!!!

Автор: Делица Цонева