DERILLIS – млада, красива и вдъхновяваща

Въпреки че социалните мрежи понякога ни карат да се чувстваме потиснати, като се сравняваме с другите хора, то се случва и да ни срещат с наистина вдъхновяващи личности. Такъв човек е Derillis – младо момиче, което може да се похвали със собствен бизнес и десетки (ако не е и стотици) момичета, на които е помогнала. Тя гордо може да носи титлата “инфлуенсър”, защото наистина успява да влияе  на аудиторията си в инстаграм (която е над 15 хил.). Дери промотира здравословния начин на живот и помага на момичетата да намерят правилния и приятен начин да постигнат фитнес целите си.

Коя всъщност е Derillis?
Казвам се Дерйа Хюсеин, на 21г. Уча диетология магистърска степен в Шотландия. Първата година от обучението си завърших с бизнес/ маркетинг и мениджмънт, след което реших да запиша сегашната си специалност, тъй като медицината винаги ме е привличала като наука, а диетологията като клон от медицината беше най-подходящата за мен специалност. Макар всички професии в сферата на медицината да изискват пълна отдаденост и много жертви, ако онзи, който е решил да практикува това, е готов да даде всичко от себе си в името на своята кауза и я практикува не само с професионализъм, но и със страст и любов, то трудностите могат лесно да се преодоляват, а работата за практикуващия се превръща в хоби.Кога откри любовта си към здравословния начин на живот и спорта?
Винаги съм имала голяма физическа активност в ежедневието си- от много малка и до днес. Танците до последно бяха неразделна част от ежедневието ми. Смятам, че родителите ми имат голяма роля в това да имам изградени правилни навици за хранене. Моментът, в който осъзнах, че се интересувам от тези две неща, беше именно тогава когато самата аз имах проблеми със здравето си. Проблеми, които могат да бъдат облекчени чрез правилното хранене и спорта, а в дългосрочен план и преодолени изцяло.А кога осъзна, че това може да бъде нещо повече от просто хоби?
Моментът в който осъзнах, че трябва професионално да се занимавам с това, което ми доставя удоволствие, беше когато видях прогреса на хората, на които съм помогнала и когато чух техните отзиви.

А имаш ли някакъв друг интерес – страст, която остава някак скрита от хората?
Обичам да пиша- това е нещо, което много малко хора знаят за мен. Винаги съм обичала да чета и смятам, че именно това е отключило в мен желанието да изразявам себе си чрез писане. Започнах да пиша кратки стихове и поезия. Днес вече пиша нещо, което все още не смея да нарека книга, но се надявам някой ден да се превърне именно в такава. Само ще издам, че това, което пиша, не е свързано с това, с което се занимавам.Здравословният начин на живот включва освен грижа отвътре навън, то и отвън навътре. Тоест – каква грижа полагаш за кожата на лицето си и за косата си?
Обожавам да се грижа за тялото и кожата си. Последните няколко години се старая да използвам по-малко грим и вместо него да използвам хидратиращи и защитаващи кожата ми кремчета. Старая се винаги да използвам натурални заместители на козметичните продукти – като органичните шампоани, които не съдържат сулфати, парабени и оцветители. Повечето продукти, които избирам или са на растителна основа, или са напълно натурални сами по себе си.

Как изглежда сутрешната ти рутинна?
Сутрешната ми рутина е различна в дните, в които съм на университет и в онези, в които си почивам или работя. Обикновено ставам рано сутрин, за да си приготвя закуска (в повечето случаи и храненията за деня) и да проверя пощата си. Докато закусвам преглеждам графика си за деня и подреждам задачките по важност, като почти никога не успявам с всички. Обикновено лекциите ми започват в 09:00, затова отивам час и половина по-рано, за да имам време за една бърза сутрешна тренировка.Сподели твоите топ 3 здравословни навика.
1.  Събуждам се рано
2.  Винаги имам пълноценна закуска, включваща есенциални нутриенти
3. Винаги отделям време за тренировка
Бонус:  Винаги отделям време да почета нещо

Любим „cheat meal”?
Не смятам, че имам „cheat meals“, тъй като се опитвам да се храня балансирано и винаги когато нещо ми се дояде си позволявам да си хапна от него в допустимите за мен количества. Старая се да не ограничавам тялото си от нищо, но в случаите, в които ми се хапва нещо сладичко, винаги избирам непакетираните и непреработени алтернативи, които съдържат по-малко захар (във всички нейни форми). Често сама приготвям своята храна, в този ред и десертите.


 


Направило ми е впечатление, че се обличаш много стилно и че полагаш усилия за тоалетите си, но никога не говориш в инстаграм за това. Обичаш ли модата и отделяш ли време за неща свързани с нея?
За мен е отделно удоволствие да подбирам дрехите и аксесоарите си, но не публикувам неща свързани с модата в социалните си платформи, защото предпочитам да се концентрирам и да наблягам на това, с което всъщност се занимавам – диетологията и спорта.

Кои са дрехите, без които не можеш в гардероба си?
Спортен екип, официална рокля и ежедневна рокля.

Как би описала стила си на обличане?
Спортно-елегантен.


 


А интересуваш ли се от тенденциите или залагаш просто на неща, които ти харесват?
Бих казала, че се водя от собствения си вкус щом става въпрос за мода. Разбира се, като всяка дама и аз следя тенденциите, но ги прилагам само ако те отговарят на собствения ми стил и вкус.А от къде най-често черпиш модно вдъхновение?
От всичко, което ме обкръжава и често емоционалното ми състояние играе важна роля в това как асимилирам нещата, които смятам за стилни и красиви.

За какво мечтаеш в момента? Какви са бъдещите ти планове?
Осъзнах, че с всяка изминала година броят на нещата, които желая намалява. Смятам, че щастието на всеки един човек се свежда до няколко много простички неща – да може да се усмихва искрено, да може да прегръща любимите си хора и да има любов, която да дава.Какво искаш да знаят хората за теб, а мислиш, че не са успяли да го разберат?
Може би няма да отговоря на този въпрос както се очаква от мен, но бих искала да оставя едно съобщение тук за всеки, който се е докоснал до това интервю. Не бих искала хората да знаят за мен, бих искала да успея да помогна на всеки, който случайно се докосне до мен. Бих искала хората да не виждат мен, а това, което искам да направя и да дам.  Тези, които ме познават лично, знаят, че всичко, което го правя, го правя с много любов и ми се иска хората да видят именно тази страст и любов, която влагам във всичко.


Блиц въпроси

Море или планина: ПЛАНИНА

Червило или гланц: ЧЕРВИЛО

Очна линия или сенки: СЕНКИ

Пеша или с транспорт: ПЕША

Закуска или вечеря: ЗАКУСКА

Солено или сладко:  СЛАДКО

Кафе или чай: КАФЕРедактор: Джулия Петрова