Интериор вдъхновен от Мексико

Днес решихме да ви предложим артистични идеи за обзавеждане на дома в мексикански стил, който е чудесно решение за декорация, защото носи много екзотика и слънчево настроение.

Освен това напоследък в модните среди изключително актуална тенденция са десените, повлияни от културата на древните ацтеки, живяли на територията на Мексико. Както винаги сме казвали всеки актуален тренд в модата при дрехите, бързо навлиза и в областта на интериорния дизайн.

Ако искате да обновите атмосферата у дома и ви допада този стил, може да внесете малки промени, с които лесно ще преобразите стаите в жилището си. Ние ви предлагаме няколко лесни трика. На първо място това е текстила, за който вече споменахме. Калъфки за възглавници, килими, пердета и покривки с геометрични шарки, вдъхновени от този етност ще внесат от неговия колорит в къщата ви.

Друго решение, характерно за този тип обзавеждане са кактусите, разбира се! Може да заложите на фотографии и картини, които да допълните с много саксии с този екзотичен растителен вид. На българския пазар се предлагат различни видове кактуси, така че според вкуса си и обстановката в дома ви, подберете най-подходящ вариант.

Дървени мебели, маски и статуетки, съдове за украса и керамика с мексикански мотиви са друг начин да пренесете частица от древната култура на този народ в дома си.

Тази стилистика в декорирането на дома е изключително подходяща и за градина или веранда, където може да внесете екзотика и колорит чрез пъстроцветни текстилни елементи, мебели от естествени материали и много саксии с най-различни като големина и форма кактуси.

Автор: Делица Цонева