Цвят и настроение във всяка стая

Всяка стая във вашия дом има свой собствен дух и декоративни възможности. Така например един цвят може да е отлично решение за вашия хол, но той вероятно няма да е изобщо подходящ за вашата малка спалня. Ако искате да се радвате на красив, стилен и хармоничен дом можете да създадете интериорен дизайн, който прелива от стая в стая като третирате всяка от тях като индивидуален проект.

Всяка стая може да има своя фокусна точка или функция, ключът се крие в използването на цвят, с помощта, на който да свържете всичко заедно във вашия дом.

За да ви помогнем да вдъхнете живот във всяка една стая на вашия дом, заедно с дизайнера на студио за интериорен дизайн Моми Студио – Антония Саранеделчева сме подготвили за вас няколко полезни съвета при избора на цвят.

 

kuhnia-interior

Кухнята

Вашата кухня може да бъде най-голямото предизвикателство, когато става дума за добавяне на цвят и уникален стил. Плотовете и шкафовете най-често са неутрални, така че възможността за добавяне на цвят може да бъде ограничена до цвета на стената и аксесоарите. Има няколко практични съвети, с помощта, на които да персонализирате интериорния дизайн на вашите кухни като използва боя в пастелни цветове като ментово зелено, светло синьо, горчичено жълто.

А можете да добавите повече цвят в интериора на вашата кухня и чрез покупката на нов килим или други аксесоари за дома от vivre.bg.

spalnia-interior

Спалня

Различните цветове създават определено настроение във всяка стая, но избора на подходящ цвят за спалнята е от изключителна важност. Правилният цвят може да превърна спалнята ви в романтично кътче или пространство, което ви държи будни през нощта. Ако не разполате с много финанси за цялостен редизайн, то могат да се направят някои малки промени в цветовата схема и аксесоарите. Покупката на нова кувертюра за спалнята е едно добро начало, но не спирайте до тук. Тайната на създаването на уютен и романтичен интериорен дизайн на спалнята се крие в избора на хармонична цветна палитра. Подходящи са пастелните цветове зелено, синьо, лилаво, жълто, розово и други техни нюанси.

ban-interior

Банята

Ако обичате интериорния дизайн на луксозните бани, но не и скъпите им цени то можете да получите стила, който искате без високата цена с помощта на някои декоративни тайни. Можете веднага да направите някои промени, които няма да ви струват скъпо. Правилната цветова схема играе важна роля в създаването на луксозен облик на банята, а също така осветлението е от съществена важност. Вместо стандартните лампи над огледалото на мивката поставете две стенни лампи от двете страни.

Белият цвят си остава класика, която правя банята стилна и елегантна. Други подходящи цветове са синьо, сиво, които биха били чудесно решение за вашата баня.

трапезария-интериор-цветове

Трапезария

Проектирането на интериорния дизайн на вашата трапезария може да бъде толкова забавно, като не се ограничавате толкова при избора на цветове. В това помещение можете да заложите на по смели цветове, но имайте предвид, че ако тя е в близост до вашата кухня или всекидневна то ще трябва да съобразите нейния цвят с палитрата на другите две стаи. Ключът към създаването на перфектната атмосфера във вашата трапезария се крие в комбинацията от цветове и осветление. Обикновено трапезарията често е съставена само от мебели от дърво, но това не е никак задължително. Красиви тапицирани или цветни столове ще внесат много свежа атмосфера. Подходящото осветлението ще обогати излъчването на помещението. Подходящите цветове са беж, сиво, червено, оранжево, жълто.

 

дневна-интериор-цветове

Всекидневна

Запомнете нещо важно – цветовата схема на вашата всекидневна определя настроението в останалата част от дома ви. Успокояващата неутрална цветна палитра на всекидневната е приветлива и лесна за персонализиране с аксесоари. Използването на наситени или модерни цветове за създаване на енергия и топлина във вашия хол е добър избор. Ако вашата дневна е малка можете да съобразите цветовата схема с тази на близките пространства, като трапезарията, за да създадете продължение на хола си.

Подходящи цветове са беж, светло сиво, червено и оранжево (но като акцентни стени), масленозелено, небесно синьо и други техни нюанси.