Каква е тайната на Дженифър Анистън, за да изглежда толкова добре

За своите 50 години  Дженифър Анистън може да се похвали с тяло, каквото мнозина 20-годишни нямат. Актрисата, която навремето бе един от най-стриктните последователи на диетата на Аткинс, в момента е изоставила драстичните режими и има няколко простички правила, за да изглежда по този начин – слаба и стегната.

Тя спазва много лесен и разнообразен хранителен режим, като се храни 5 пъти дневно, споделя личната й треньорка Кейти Кайлър. Освен това, красивата блондинка (както и треньорката й) не вярва в броенето на калории, а просто се старае всяко хранене да бъде пълноценно и питателно. Всеки ден на Дженифър започва с чаша топла вода с лимон, а в закуската й винаги участва авокадо, яйца или смути, богато на зеленолистни (спанак, кейл и др).

След като приключи с първото хранене за деня, актрисата се отправя към фитнеса, където всеки ден тренира различен спорт или различна мускулна група. Когато се чувства по-енергична, тя набляга над силовите упражнения, а в моментите, когато няма толкова тонус, Дженифър залага на йога или тича на пътеката, но за сметка на това не пропуска и ден тренировката.

Обядът на звездата е в духа на средиземноморската кухня и включва най-често булгур, краставици, магданоз, мента, червен лук, сирене фета и шам-фъстък. Вечерята също е лека – зеленчуци и яйца, придружени с чаша вино. Когато и да пие алкохол, тя винаги си поръчва чаша, а не бутилка, за да не съжалява на следващия ден.
Колкото до другите течности, бившата съпруга на Брад Пит е превърнала в навик пиенето на вода, като винаги носи със себе си малка бутилка, която да я подсеща да се хидратира. Важно правило, което Дженифър следва, е, да пазарува веднъж седмично, като преди това планира всяко хранене и всеки снак. Така намалява шансовете да огладнее и да си купи нещо полуготово и вредно.