Какво е vsco girl?

От доста време има един термин в интернет, който е особено популярен – говорим за VSCO. С този хаштаг (#VSCO) има над 201 млн. изображения в Instagram. Но от една година насам един подобен термин започна да набира популярност и това е #VSCOGIRL. Там снимките са над 2,6 млн.

Сигурно се чудите какво всъщност означават тези термини?  VSCO е съкращение, което означава Visual Supply Company – тоест бизнесът зад приложение, с което милиони по цял свят обработват снимките си. В крайна сметка, обаче, се оформя нещо като субкултура, имаща своите отличителни белези – любима музика, стил на обличане, аксесоари и тн. Оттам тръгва и словосъчетанието VSCO момиче?

Оказва се, че този израз е синоним на бейсик (basic) момиче. Такова, чието облекло е вдъхновено от модата на 90-е години – oversize дрехи, високи талии, гривни с мъниста, old-school сникърси, високи чорапи и тн. VSCO момичетата завършват визията си и със съвсем минимален грим.

Ето малко по-детайлен разбор на аутфитите им:

Като обувки е задължително да имаш чифт износени сникъри или високи класически кецове. Вариант са и кроксовете. Важно е чорапите да са високи, 3/4.

После идва ред на класическите дънки тип mom jeans, а понякога и boyfriend моделите. Ако пък е топло, късите панталони пак ще следват логиката на дългите – ще са с висока талия и светли (избелени) цветове.

Ако времето позволява, VSCO мацката ще е с широка тениска в светли цветове. Ако не позволява – широк суитчър.