4 важни неща, които трябва да знаете за слънцезащитата

Всички знаем колко е важно да нанасяме слънцезащита върху лицето си, преди да се отправим навън, но знаете ли, че е от първостепенно значение да се прилага SPF, дори когато сте вътре. Или че трябва да нанасяте малки количества отново на всеки два часа?

Вижте 4 важни правила за нанасянето на слънцезащитен крем, които могат да спасят кожата ви от изгаряня и неприятни усещания през лятото.

Слънцезащита не само навън, но и вътре

Слънцезащитните продукти трябва да се носят ежедневно, независимо от местоположението ви – на закрито и на открито. Ултравиолетовите лъчи, които проникват през стъклото, са също толкова опасни, колкото и тези навън. 

Магическото число на SPF е 30.

Дерматолозите препоръчват SPF 30, тъй като клинично е доказано, че е достатъчно, за да намали или минимизира неблагоприятните ефекти на слънчевата светлина.

Слънцезащита през целия ден

В идеалния случай слънцезащитният крем трябва да се прилага отново на всеки два часа или по-често, ако плувате или се изпотявате силно. Най-доброто време за нанасяне на слънцезащитен крем е преди да излезете навън. Тънък слой както върху лицето, така и върху тялото е напълно достатъчен, за да ви предпази от слънцето.

Устните ви също се нуждаят от защита.

Често забравяме да предпазим устните си,а  ракът на кожата в тази област може да бъде особено опасен. Нанасяйте слънцезащита или балсам за устни със SPF и в тази зона.

Купи слънцезащитен крем La Roche-Posay

Купи матиращ тониращ крем La Roche-Posay

Купи слънцезащитен крем за чувствителна кожа Avene

Купи слънцезащитен балсам за устни Avene