Как да изберем подходящ руж

Независимо дали предпочитате прахообразен руж , кремообразен или с течна формула, ружът е чудесен начини да завършите гримът си. Той ще накарат лицето ви да изглежда доста по-ведро и здравословно. Но на пазара има толкова много предлагани продукти, че това вероятно ви обърква.

Преди да изберете руж трябва да знаете няколко неща, които са много важни. Когато инвестирате в скъп руж, които е от висок клас той трябва да е с гладка и микрофинна текстура, това се отнася както за пудрите, така и за кремообразните ружове.  За да проверите дали продуктът е дълготраен изпробвайте го като плъзнете текстурата дърху китката си, за да се уверите, че цвета е наситен и траен. Ако прахообразния руж е седи на повърхността и е прекалено пудрист, то вероятно няма да се задържи дълго време на вашето лице. Също така, ако цвета му изглежда супер наситен в контейнера, но когато го сложите на лицето е блед, това означава, че не е качествен.

Ако вече сте открили перфектният руж за вас, но не сте сигурни точно как да го използвате, ние ще ви дадем насоки.

Всяка форма на лицето е специфична и си има собствена техника за нанасяне.

-Ако имате кръгло лице нанасяйте ружа високо върху скулите и нека цвета стига до слепоочията за да има “повдигащ ефект”.

-Ако имате сърцевидно лице или лице с форма на диамант, нанесете под ябълките на бузите и смесете с линията на косата.

-На издължено лице нанесете ружа точно под ябълките.

Купи руж The Balm

Купи руж Benefit

Купи руж Revolution

Купи руж L’Oréal Paris

Купи руж Estee Lauder

Купи руж Bobbi Brown

Купи кремообразен руж Perricone MD

Купи кремообразен руж и хайлайтър Clarins