Как да изберем сенки за очи въз основа на нашия зодиакален знак?

Когато имате твърде много възможности за избор пред вас, искате някой да ви насочи малко. И звездите често са нашите пътеводители – те ще ни помогнт и при избора на сенки за очи…

Овен

Енергичен и весел, Овенът обича топлите и наситени цветове. В палитрата е по-добре да търсите нюанси, съответстващи на огнения елемент – оранжево и червено. Не забравяйте за неутралните тонове – те ще допълнят вашия грим.

Телец

Телецът е много целеустремен и меките розови тонове не са за тях – nude цетовете са по-подходящи за тях. Идеалните нюанси са топло кафе или шоколад. Блясъкът също е перфектен за тях!

Близнаци

Представителите на този въздушен знак се отличават с прекрасно чувство за хумор, ирония и способност да се включат във всеки разговор. Близнаците винаги са душата на компанията. За тях особено подходящи са люляковите тонове.

Рак

Раците са емоционални и ексцентрични, затова палитра с топли тонове ще е перфектна – розово и теракота. Използвайте тъмни нюанси, за да подчертаете  линията на миглите – това ще подчертае изразителността на визията ви.

Лъв

Лявовете рядко са последователни – затова в тяхната козметична чанта трябва да цари разнообразие. Имате нужда както от неонови, така и от по-убити, матови и лъскави текстури.

Дева

Девите са истински перфекционисти. Те знаят точно какво им подхожда и често се придържат към розовите, прасковените и nude цветовете. Единствената вариация е да се увеличи интензивността на цвета.

Везни

Везните обръщат много внимание на външния си вид. За въздушния знак е важно винаги да изглежда перфектно. Универсалните нюанси на люляк, бежово и кафяво.  Палитрата на Везни трябва да има баланс: да има както матови, така и блестящи сенки.

Скорпион

Импулсивните Скорпиони могат безопасно да изберат всякакви тъмни нюанси. Вашият силен характер съвпада идеално с опушения  грим. Но не се фокусирайте само върху класическата версия – опитайте да използвате лилаво например.

Стрелец

За Стрелеца гримът е начин да изразите себе си. Не обичате да се придържате към установената рамка и затова с удоволствие нарушавате правилата – дори в грима. Ще оцените комбинацията от розово и синьо в една палитра. Винаги сте в движение, така че трябва да имате няколко опции под ръка.

Козирог

Представителите на този земен знак се отличават с дисциплина, концентрация и рискованост. Предпочитате успокояващ грим в естествени тонове, за който кафявата палитра е най-подходяща.

Водолей

Необикновеното мислене на Водолей ги тласка да въплъщават най-оригиналните и нестандартни идеи на собственото си лице. Лесно е да се комбинират матови и лъскави текстури. Комбинирайте топли и студени нюанси в един грим.

Риби

Рибите са мечтателни, сантиментални и романтични. Най-вече им подхожда сладко и деликатно излъчване,  за което перфектни са лилавите нюанси – независимо дали ще са блестящи, матови или сатенени.