Как да имаме стегнат корем като Бела Хадид?

Преди няколко дни папараците отново хванаха Бела Хадид да се разхожда из Ню Йорк. Дори след карантината моделът има завидно стегнат корем. Ако искате и вие да изглеждате така, препоръчваме не просто да правите коремни преси, но и да разберете малко по-добре как работят и се развиват коремните мускули.

В опит да се сдобият с такава преса, мнозина несъзнателно прекаляват с упражненията за корем. В действителност само бягането, бокса, бързото ходене или танците могат да повлияят на стомаха, когато са в голямо количество. Отслабването локално, в областта на корема, противно на мита, е невъзможно. Тайната на изгарянето на мазнини е кислородът и колкото повече мускули се използват, толкова повече кислород ще използвате. Правилото “колкото по-бързо, толкова по-добре” не работи тук. Средна интензивнозт на движенията е перфектна – без да се чувствате, че ще припаднете. Тук е по-важно да се движите по-дълго време, от колкото по-бързо.

Редовните тренировки ще ви помогнат и така след няколко месеца пресата ще се прояви. Разбира се, хубаво е да включите и някакви упражнения за корем, но не прекалявайте. Основното е да запомните, че безмисленото товарене  на пресата значително я укрепва, но по никакъв начин не влияе върху слоя от напълно естествена мастна тъкан над нея.

А и както знаете – преса се прави в кухнята! Така че обърнете внимание и на менюто си.