Как да обзаведем перфектната детска стая? Вдъхновение от звездите майки!

Когато става въпрос за обзавеждане на детска стая, нещата са доста трудни. Причината е, че преди да се впуснем в подобно начинание е много важно да се поставим на мястото на малкото си съкровище. Дори и на нас да ни харесват огледалните фигурки, десетките възглавнички, разпиляни из цялата стая, и стилните и чудати декорации, въпросът е „Ще бъде ли комфортно?

Едно дете се нуждае от достатъчно място, в което да расте и да се развива спокойно. В стаята му трябва да има свободно място, на което с времето ще се натрупат играчки, а също така и пространство, в което да строи крепости, да подрежда пъзели, да сглобява различни конструкции. Кът, където да създава своите малки забавления. Освен просторна, е хубаво стаята да бъде и светла. Ако с половинката си избирате нов дом, определете стаята с най-големи прозорци за детска. Много е важно детето ви да свикне с естествената светлина преди с изкуствената от лампите.

Друг важен момент при обзавеждане на кътче за малките, е то да бъде цветно! Вниманието на децата се привлича от ярки цветове и е доказано, че определени нюанси имат благоприятно влияние върху развитието на детската психика. Като цяло, съвета е да изберете нежни пастелни тонове за стените, които може да украсите с различни декорации като стикери, детски картини, надписи, лампички и т.н.

Освен това не пропускайте да осигурите достатъчно място. Това означава рафтове, шкафове, ракли и т.н. Ще се учудите колко много неща всъщност има едно мъничко дете и как много често предвиденото предварително място просто не стига. В случай, че няма как да допълните оригиналното обзавеждане на детската стая, може да потърсите няколко от големите сглобяеми кутии, които продават във всеки магазин за дома и обзавеждането. В тях може да се прибира кажи-речи всичко – от одеяла и дрехи, до кубчета и плюшени играчки.

Звездните майки ни дават страхотни идеи за сладурско обзавеждане на детски стаи. Обещаваме, че може да го постигнете и без да наемате интериорен дизайнер! Важно е вдъхновението!

Коко Роша

Джейми Кинг

Джесика Алба

Джесика Симпсън

Ашли Роузенбаум

Кортни Кардашиян

Нейт Беркус


Ная Ривера

Автор: Преслава Цачева