Как да се грижим за лицето си през студените месеци

Знаете ли, че нуждите на кожата ни се променят според сезоните? Всъщност грижата за кожата никога не трябва да бъде еднаква през цялата година. В крайна сметка е естествено да се адаптирате към времето. Всеки сезон има определени и специфични нужди, които ни тласкат не само да направим класическата циклична смяна на дрехите, но и да се вслушаме в новите приоритети на кожата си.  Кожата ни сега трябва да бъде балансирана, за да се подготви за идването на зимата; следователно есента е сезон на преход и коригиране на рутината за грижа за кожата. 

И така, какви са основните промени, които трябва да направим за кожата ни според смяната на сезона? След цяло лято на жаркото слънце е необходим пилинг, за да се отървете от всички мъртви клетки и натрупани токсини. Загорялата кожа всъщност се напуква при първата настинка и тук започваме да виждаме онези анестезиращи парченца излишна бяла кожа по нас. Какво да направите? Пилинг веднъж в седмицата и хидратация, ден и нощ.

Купи пилинг за чувствителна кожа La Roche-Posay

Купи подсилващ и попълващ хиалурон бустер Vichy

Зимата е сезон, тежък за кожата като лятото, макар и по различни причини. Много ниските температури и валежи като дъжд, сняг и градушка, често нанасят вреда по лицето заради вятъра. Кремовете стават по-подхранващи и мазни, в зависимост от вашия тип кожа: по-богати кремове за суха кожа и леки кремове за комбинирана или мазна кожа. Изберете го не само въз основа на вашия тип кожа, но и според желания ефект: против стареене, осветяване или за нечиста кожа.

 

Купи крем за много суха кожа Chanel

Купи хидратиращ крем Bioterm

Купи крем за лице Garnier