3 начина да си възвърнете здравословното тегло след празниците

По време на празниците всички всички се отпускаме и добрите намерения да се опитаме да поддържаме здравето и храненето си в нормата са съботирани, заради всички вкусотии и напитки, присъстващи на трапезата. Празниците са за да се забавляваме забавление, но е важно да осъзнаем цената на отлагането на ежедневните си упражнения и да се насладим на допълнителна порция от любимия десерт или ястие.

Според някои проучвания хората консумират до 4500 калории по време по време на празнични тържества. Ако сте социална пеперуда и имате много ангажименти, тези допълнителни калории могат да се натрупат и ще влезете в новата година с няколко излишни килограма. Но как да си върнете отново добрата форма?

Добавете повече протеин в диетата си

Повишете протеина! Изследванията показват, че протеинът удължава усещането за ситост. Причината: той е по-труден за храносмилане, което води до по-малък инсулинов скок, а храните, съдържащи протеини, са по-обемисти. Вместо да ядат въглехидрати, хората, които ядат закуска или обяд с високо съдържание на протеини, често са по-малко гладни при следващото си хранене. Протеинът също така изисква тялото ви да изгори още няколко калории, за да го смила. Хапвайте храни с ниско съдържание на мазнини като пилешко, сьомга, гръцко кисело мляко или тънко нарязани пуешки гърди. Изберете меню, в което присъства протеин по време на всички хранения в бъдеще и ще намалите прекомерното хранене, което често се случва, когато не се чувствате сити.

Намалете коктейлите

Всички тези вкусни коктейли, които сте пили този месец, имат ефект върху вашето здраве по повече от един начин. Освен захарта и мазнините, когато става въпрос за калории в алкохола, стомахът и мозъкът не регистрират тези течни калории. Често продължаваме да ядем и пием, без да се съобразяваме с добавените калории. Време е да намалите консумацията им е и да намерите някои алтернативи за задоволителни и по-малко калорични напитки.

Когато сте жадни, опитайте нискокалорични напитки, като чай (обезмаслено мляко и подсладител), газирана вода или студена вода с добавенои плодове.

Увеличете ежедневните си упражнения

Докато правите всичко нужно, за да отслабнете по-бързо, увеличете ежедневните си упражнения. След празниците възобновете обичайната си тренировка и добаветя няколко бонус упражнения. Не пропускайте ден когато се чувствате по-изморени, а вместо това опитайте леки кардио тренировки или тренировки с тежести в дните на почивка.