Как да си направим терариум у дома

Превръщането на дома в по-гостоприемно място е цел, която започва от малките детайли. Малко зеленина в апартамента е полезна както за зрението, така и за сърцето. За жалост ограниченията на пространството могат да ви попречат да превърнете хола в така желаната райска градина. Терариумът е идеалното решение когато имате малко пространство, а искате да внесете у дома свежестта на природния свят.

От какво имате нужда

 • Стъклена ваза– тя играе ключова роля при правенето на терарирум. За целта най-добре да изберете заоблена или дълга и широка ваза.
 • Изберете подходящи растения– Изберете мини кактуси и въздушни растения. Те нямат корени и живеят, абсорбирайки необходимата влажност от въздуха, но трябва да бъдете внимателни, защото те страдат от студа.
 • Декоративни камъчета( или камъчета събрани от последната ви почивка)- камъчетата допълват естетическата привлекателност на терариума ви и ще служат като влагооловители.
 • Почва
 • Мъх- за да придаде ефекта на вековна гора.
 • Декоративни елементи по ваш избор
 • Растителни гранули или активен въглен –За декоративни цели, но и за подхранване на почвата, която, за да остане хидратирана, трябва да има точното количество минерали.

Купи стъклена ваза

Купи ваза

Купи декоративни камъчета

Инструкции

 1. Определете зоната, където ще бъде поставен терариума, в зависимост от избраната ваза. Почистете добре вазата отвътре и поставете слой от около два сантиметра камъчета.
 2. Добавете гранули или активен въглен и разпределете върху камъчетата
 3. Поръсете с много почва, за да могат растенията да се вкоренят добре.
 4. Създайте малки кухини в почвата, като използвате ръцете или инструменти инструменти.
 5. Поставете растенията в създадените дупки и уплътнете почвата.
 6. Добавете мъха, леко навлажнен и го поставете върху почвата. Натиснете леко.
 7. Време е да украсите, като добавите декоративните елементи по ваш избор към терариума си. Предмети от всякакъв вид или изкуствени цветя, изборът е ваш!