Как да спазваме диетите правилно

Ако не сте доволни от теглото си, значи е време да предприемете нещо. И без повече разочарования от безрезултатни диети или хранителни добавки. Можете да свалите толкова килограми, колкото желаете, като просто следвате няколко основни правила, които трябва да прилагате редовно. Точно така – най-големите врагове на идеалното тегло са липсата на време и лошата дисциплина. Приложете нашите съвети и вижте резултата сами. И без повече отлагане и разочарования, знаете мотото на Nike – просто го направете!

НАПРАВЕТЕ СИ ХРАНИТЕЛНА ПРОГРАМА

Нищо не става без предварително планиране. Най-добрият начин да се отървете от излишните килограми е да похапвате често, но в малки количества: 5-7 хранения на ден. Единственият начин да изпълните тази задача, е да си приготвяте порциите предварително. Стремете се да похапвате на всеки 2-3 часа и никога не пропускайте хранене – особено закуската. Добро начало би било да си приготвите голяма купа супа и да добавите любимите си зеленчуци и резенчета месо. Изсипете я в подходящ съд и я вземете на работа със себе си – така ще имате възможност да се храните по-често. Трябва да направите достатъчно за 3-5 дена.

ИЗБЯГВАЙТЕ ПРОСТИТЕ ВЪГЛЕХИДРАТИ

Tайната на отслабването е проста – избягвайте простите въглехидрати колкото е възможно повече и сами ще видите разликата. Но все пак – какво са простите въглехидрати? Съдържат се в продуктите от бяло брашно като хляб и паста, всички десерти със захар и всички рафинирани продукти като белия ориз. Въглехидратите от този вид повишават нивото на кръвната захар, което води до повишена инсулинова секреция. Процесът на горене на мазнините се прекъсва при наличие на инсулинов излишък. Имайте предвид, че сложните въглехидрати на зеленчуците, плодовете и зърнените храни са добри за вашата диета.

ПИЙТЕ МЕЖДУ 10 И 20 ЧАШИ ВОДА НА ДЕН

Водата избавя тялото ви от токсините, което спомага отслабването. Тяло, което е добре хидратирано има по-голям успех в борбата с излишните килограми, така че пийте много вода. Старайте се да приемате по 1 чаша течност на всеки час.

ЯЖТЕ МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ ЗА ВЕЧЕРЯ

Целта е да намалите количеството на въглехидратите преди лягане, тъй като те са енергийният източник на вашето тяло, а излишъкът им води до складирането им като телесна мазнина. Повечето хора стават по-лениви вечер и тялото им не се нуждае от допълнително калории или енергия. Много експерти смятат, че вечерята трябва да бъде най-лекото ястие за деня.