Как да съхраняваме парфюмите си, за да издържат по-дълго

Наличието на колекция от парфюми е чудесен начин да се уверите, че имате под ръка аромат, подходящ за всеки повод. Въпреки това голяма колекция от класни аромати може да струва много пари. Естествено е да искате да извлечете максимума от вашите бутилки и да удължите живота им колкото е възможно повече, но за тази цел е редно да знаете как да съхранявате парфюмите си правилно. Неправилното съхранение може да намали силата на аромата с течение на времето, което означава, че ще трябва да използвате повече парфюм, за да получите същата наситеност.

За да удължите животът на вашите любими парфюми, съществуват няколко правила, които е редно да спазвате.

1. Дръжте парфюмите далеч от слънчева светлина

На първо място, светлината ще влоши ароматите. Препоръчително е да ги съхранявате на тъмно място, далеч от пряка слънчева светлина. В идеалния случай за най-дълъг живот, вероятно искате да го съхранявате в тъмен шкаф.

2. Поддържайте постоянна и умерена температура

Температурната нестабилност също е нещо, което ще ускори процеса на разграждане. Доколкото е възможно, дръжте парфюмите си в зона от дома си, която поддържа постоянна температура. Въпреки че много дами държат ароматите си в банята с останалите си принадлежности, баните не са най-доброто място, тъй като има влага и колебания в температурата.

3. Минимизирайте излагането на въздух

Дръжте капачето добре затворено. След пръскане на парфюмът е изключително важно да държите капака затворен възможно най-добре. Въздухът може бързо да навреди на аромата, за това е важно да държите любимият си аромат добре затворен.

4. Не отваряйте бутилки, които няма да използвате

За да удължите живота на парфюмът си е добре да не отваряте бутилката, ако няма да го използвате веднага. Срокът на годност на ароматите е 2 години, като обратното броене започва в моментът, в който го разпръскате за първи път. Ако не планирате да използвате даден парфюм веднага, е хубаво да не го отваряте, защото така той ще се запази повече време.

Купи Bvgari Eau Parfumee au The Vert

Купи Narciso Rodrigues For Her Pure Music Absolute 

Купи Guerlain Mon Guerlain Intense комплект