Камерън пише книга за здравословен начин на живот

39-годишната актриса Камерън Диас е започнала да пише книга за това колко е важно младите момичета да се хранят пълноценно и здравословно. За проекта си, адресиран основно към тийнейджърите, актрисата се е вдъхновила от приятелката си Гуинет Полтроу, която дава модни и здравни съвети и рецепти в лайфстайл списанието си Goop!

Камерън започва да обръща повече внимание на здравословния начин на живот след смъртта на 58-годишния си баща Емилио Диас, който си отива от пневмония през 2008 г, пишат от inews.bg. Русата красавица иска книгата ѝ да не се превръща в наръчник за диети. Читателите ще открият любопитни съвети от известни дами като Дрю Баримор, Дженифър Лопес и Гуинет Полтроу.

Освен писането на книгата,актрисата планира да започне и посещения в училища из цяла Америка, за да открие какво обичат да ядат младите и да ги посъветва как да се хранят правилно.

Тя иска да ги накара да осъзнаят, че не трябва да им бъде приоритет да бъдат слаби, а да получават с храната необходимото количество витамини и да избират храна, която им дава енергия и ги прави силни“, коментира източник пред E! Online.