Защо кафявият цвят е толкова предпочитан в интериорния дизайн

Психологията на цветовете – или как различните нюанси влияят на нашите емоции. Хората изпитват чувство за безопасност и сигурност, когато са заобиколени от кафяво. Защо? Причината е, че си правят асоциации със земята: успокояващият и устойчив елемент, който ни държи буквално заземени. Така че може би не е изненадващо, че след цели две години на пандемия, кафявото се вижда навсякъде в интериорния дизайн. Всеки иска да се чувства спокоен в домът си, независимо дали  за целта използва кафяво спално бельо или диван в наситен шоколадов цвят. 

Друг фактор, който допринася за привлекателността на кафявото? Топлия минимализъм. Твърде често минимализмът се свързва с пространствата, които са изцяло в бяло. Бели дивани, бели стени, бели акценти. Красиво, но и твърде светло и на моменти дразнещо. И тъй като пандемията накара всички да седят вкъщи, втренчени в стените си, тази монохроматична естетика беше последното нещо, което много от нас искаха. Въвеждайки в домът си кафявият цвят, който е успокояващ и неутрален, той балансира пространството, което ви заобикаля, правейки го по-приятно.

Ако вече сте убедени, че искате да добавите земни акценти в домът си, хубавата новина е, че това е тенденция в интериорния дизайн, която ще остане такава завинаги.

Вижте нашите предложения от Vivre.bg в кафяво, които ще внесът в домът ви нотка уют и спокойствие.

Купи декоративна възглавница

Купи настолна лампа 

Купи килим 

Купи плик за завивка