Кая Гербер с дебют като дизайнер

Сензацията в модната индустрия Кая Гербер добавя още една длъжност в своето CV. Само на 16 години, дъщерята на Синди Каруфорд, е вече световен модел и млад дизайнер. Преди броени дни самият Карл Лагерфелд обяви в своя Instagram профил, че е горд от колаборацията с един от най-търсените модели. Кая Гербер, съвместно с Лагерфелд, ще създаде капсулна колекция Зима 2018, която ще се появи по магазините през септември. Karl Lagerfeld x Kaia ще бъде бленд между парижкия шик на Лагерфелд и небрежния стил от западното крайбрежие на Гербер.

Кая Гербер-Карл Лагерфелд

“Когато за първи път Карл ни сподели идеята си за сътрудничество с Кая, бяхме възхитени от невероятния потенциaл и сила да съберем техните два свята.”- казва изпълнителният директор на Karl Lagerfeld -Pier Paolo Righi.

Кая Гербер

Кая определено е новата фаворитка на маестро Карл Лагерфелд. Тинейджърката откри ревюто на Channel Пролет-Лято 2018 в Париж и дефилира на ревюто на френската модна къща в Хамбург.

karl-lagerfeld-kaia-gerber

Очакваме с вълнение първите кадри на капсулната колекция Karl Lagerfeld x Kaia и сме сигурни, че моделите ще бъдат новите MUST HAVE.

 

Полезно да знаете

Капсулната колекция е въведена през 80-те години от дизайнерката Дона Карън. Идеята й е да покаже есенциалните модели от една колекция. В повечето случай моделите са в лимитирана серия.