Кейт Мос стана лице на Givenchy и Versace

Тази година определено се очертава успешна за нестихващата кариера на Кейт Мос. Модните къщи продължават да обожават бунтарското излъчване на британката, затова през идната пролет ще я видим като лице на много известни марки. Лидери като Givenchy и Versace, избраха именно Кейт като една от звездите в техните рекламни фотосесии.

В кампанията на “Живанши” за сезон пролет-лято 2013 топ манекенка си партнира с колежката си Мария Карла Босконо и ексцентричната сръбска актриса Марина Абрамович, наричана “кралицата на пърформънса”. На една от снимките виждаме даже малката дъщеричка на Босконо, която се роди преди четири месеца.

Черно-белите карди са дело на фотографското дуо Mert & Marcus. Кампанията е вдъхновена от семейството. Идеята е на творческия директор на бранда Рикардо Тиши, бившата главна редакторка на френския Vogue – Карин Роафелд и на стилистката Кейти Ингланд.

Донатела Версаче също реши да заложи на Кейт Мос за рекламната кампания на италианската модна къща Versace. Във фотосесията освен Кейт, участват известните топмодели Джоан Смалс, Дария Уербоуи и няколко божествени мъже. Страхотните кадри отново са дело на Mert & Mаrcus. Според концепцията манекените влизат в ролята на богове, а визията на фотосесията е типична за бранда – нощна атмосфера, сексапилни тела, сияещи на лунна светлина, страст и металически блясък.

Автор: Делица Цонева