Кейт Мос създаде колекция от бижута

Кейт Мос и Валери Месика случайно се срещнали на едно от светските събития и Валери не можела да не забележи колко бижута носела Кейт. Тя започнала да разпитва Мос и след няколко минути разбрала, че просто е обсебена от бижута. Час по-късно те вече обсъждали идеята за съвместна колекция от висок клас бижута.

През 2019 г. Кейт беше лицето на колекцията Messika Lucky Move, а тази година вече представя бижута със собствен дизайн. В колекцията им с Валери има цели седем комплекта: Diamond Crush, Diamond Curve, IconiK, K-Lace, K-rismatique и SophistiKate – общо над сто уникални парчета.

Месика казва, че „един ден трябваше да се случи“. Според нея природата на Кейт се определя най-точно от думата „свобода“: тя не играе по правилата, а следва инстинктите си – в това тя и Валери са много сходни. Колекцията също е пълна със свобода – свобода да избирате това, което харесвате. Ето защо тя е толкова еклектична.

Има неща, вдъхновени от Изтока – пръстени, маншети и колиета с пискюли от злато и диаманти, бижутерски гривни на крака, както и закачливи предмети с малахит, гигантски барокови обеци и много спретнати бижута в духа на златния век на Холивуд.

Комплектът IconiK, вдъхновен от ерата на Арт Деко, заслужава специално внимание. Продуктите са лаконични и в същото време луксозни: колие, което прилича или на змия, или на цип, графичен пръстен с три пръста, асиметрични обеци, чокър, гривна; жълто злато, осмоъгълни диаманти и диаманти багет. В комбинация с вечерна рокля, тези бижута ще превърнат домакинята в дива от 20-те години на миналия век.