Кийра Найтли е бременна!

В последните няколко дни  една новина обикаляше твърде упорито социалните мрежи и сайтовете, но до днес не бе потвърдена. Сега обаче всичко е съвсем официално – британската актриса, главозамайващо талантливата Кийра Найтли, е бременна!

Актрисата вече е преминала първото тримесечие на бременността, което, както знаем, е хубаво да премине гладко и безпроблемно преди да се съобщи щастливата новина на всички. Това е първо дете за Найтли и съпругът й – Джеймс Райтън, с когото се ожениха през 2013 година в Южна Франция.

Причината за подозренията, които се появиха още преди седмица, бе  появата на слабичката Кийра в широка и доста свободна рокля по време на Moët British Independent Spirit Awards в неделя. Тогава всички обърнаха особено голямо внимание на тоалета на Кийра, която сме свикнали да виждаме в подчертаващи стройната й фигура рокли. Мнозина дори твърдяха, че вместо шампанско актрисата цяла вечер е пиела ябълков сок.

След като вече всичко е официално, можем само най-искрено да се радваме за талантливата британка, която година след година грабва сърцата ни с невероятния си подбор на роли и неподправения си талант. Доказателство за това са последните две отличия, които Найтли получи именно през тази шумна за нея седмица. Актрисата бе номинирана в категория Отличителна женска роля за наградите на Supporting Role Screen Actors (SAG), където ще се изправи срещу сериозната конкуренция на Мерил Стрийп, Патриша Аркет, Ема Стоун и Наоми Уотс. От друга страна, един от най-очакваните с изгарящо нетърпение филми през тази година – The Imitation Game, където Кийра се появява в една от главните роли, е номиниран за Оскар в категория „Най-добър филм”

Стискаме палци на Кийра, която по нищо не изглежда, че ще намали темпото. Точно обратното – актрисата я очакват множество проекти, част от които ще започне още сега, а останалите – след като роди. Пред списание VOGUE, в интервю проведено през 2013 година, Найтли споделя, че наистина много би искала да има деца и стабилно семейство в скоро време, а също така добавя: „Дали искам да бъда майка, която си стои вкъщи и се занимава единствено с децата си? Не! От друга страна, жените трябва да имат това право ако го пожелаят. А също така и мъжете и то без да бъдат порицавани от когото и да било!”