Ким Кардашян като (НЕ)modna икона

Ако модата е религия, то светът винаги е имал нужда от икона, на която да се кланя и на която да подражава. В дни като сегашните, когато религиите са нещо крайно – или границите между тя са размити, или пък някои определят като доминантна само една, е ясно, че всичко е изкривено и не е в съразмерните си рамки. От това следва, че и идолът, който обществото ще избере да следва, също ще бъде несъразмерен и изкривен.

Розова коса (1)
Така я виждам аз и заставам зад написаното. Ким Кардашян. И тези думи не са за нейния цялостен образ, а само за онези няколко кадъра, които съм подбрала за вас, защото са ми „бръкнали в очите” с ужасен изглед. Неmodno е рубрика, в която обикновено ви показваме по един тренд, който е тръгнал по кривата пътечка и с бясна скорост върви към своята гибел. Е този път, благодарение на пищната г-жа Уест, успях да събера поне три.

Къс клин (1)
Започвам с късия клин, който стана такава неразделна част от аутфита на риалити звездата, че освен с маратонки, тя започна да го миксира и с ботуши в змийски принтове.

Къс клин (2)

Но последният пирон, който заковава тази визия за земята, е oversize горницата, която е задължителна, според Ким. Независимо дали ще е обикновен суитшърт или пък яке тип бомбер.

Къс клин (1)

Ние всички, децата на 90-те, много добре си спомняме късия, лъскав, еластичен клин, който най-често аеробно подскачаше по телевизионните екрани, затиснат под цял бански. И тогава не беше хит, така че, нека г-жа Модна икона не се опитва да го наложи като тенденция, защото вярваме, че той трябва да си остане затворен в нафталина на миналото.

Къс клин (2)
Клин, джегингс, скини или както още там го знаете, е този тип дреха, който е универсален само за домашни условия. Ако смятате да го разхождате на публично място, забравете да го ползвате като основен акцент от облеклото ви. Независимо от дължината му, г-жо Кардашян/Уест, клинът си е клин и се носи във фитнеса в съчетание със спортно бюстие, или вкъщи – под широка тениска!

Дълъг клин
Убедени сме, че има модни критици, които се възхищават на смелостта (понякога-абсурдна) на сексапилната брюнетка, но трябва да признаем, че в някои моменти е по-добре да обърнем погледи настрани, отколкото да следваме нейните модни стъпки. Опитва се да създаде хит от нещо, което в България отдавна е опитвано и не е имало успех – анцуг със сандал или елегантна обувка. Не! Тогава не стана и сега няма да се получи!

Анцуг
Знаете ли за какво са измислени боите за коса? Мисля, че да. Освен да покриват бели коси и претенции за приключенски изпълнения, те са продукт, който поддържа вече изградена визия – т.е. скрива израсналите корени.

Розова коса (2)

Да, спокойно, знаем, че имаме омбре, балеаж и други подобни тенденции, за които сме с двете ръце ЗА! Но нека не забравяме, че има и цветова гама, която е подходяща за подобен род прически и розовото, на черните корени на Ким е възможно най-неподходящата комбинация. А пък в конкретния кадър, този жълт грим, просто затвори кръга на НЕmodnoto в цялата тази визия!

Розова коса (1)

Автор: Марина Делева