Кои са властелините на Instagram за 2015 година!?

Instragram безспорно е една от най-известните социални мрежи! Известните личности събират милиони последователи, които буквално бомбардират снимките им с лайкове, коментари и тагвания. За социалната медия 2015 бе изпълнена с промени, иновации и успехи. Само за една година потребителите на мрежата са се увеличили двойно в сравнение с предишните години, което е повече от показателно.

Сестрите Кардашиян по дефиниция управляват Instagram. Техните акаунти са следвани от над 50 милиона души. В скорошно изследване на списание VOGUE е посочено, че именно те са най-известните личности в социалната медия, следвани по петите от звезди като Рияна, Тейлър Суифт, Ариана Гранде и други. Но какво прави профилите на сестрите Кардашиян толкова привлекателни  и интересни за масовата аудитория? Същото проучване показва, че най-харесваните им снимки са доста егоистичните им и чести селфита. Заедно с това се нареждат огледалните снимки, както и тези на техните OOTD-та (Outfit of the Day). Именно сестра Кардашиян държи и рекорда за най-лайквана снимка за 2015 година!

Преди година Ким Кардашиян разби социалната мрежа, публикувайки своя сватбена снимка, на която тя и Кание Уест се целуват за първи път на олтара, след като са си казали заветното Да! – цели 2,4 милиона сърчица, което я превърна в една от най-одобряваните и re-post-вани кадри в мрежата! В началото на 2015г. обаче малката сестра на Ким – 19-годишната Кендал Дженър отне рекорда, публикувайки своя снимка, на която лежи на земята, облечена с бяла дантелена рокля и с аранжирана под формата на сърчица коса. Само за няколко минути снимката на Кендал събра над 3 милиона лайка, което я превърна в най-харесваната снимка на 2015 година в Instagram!

В топ 5 влиза и най-малката сестра от семейство Кардашиян със своята снимка от дипломирането си в гимназията, на която показва дипломата си и носи традиционната шапка – 2,3 милиона лайка! До нея се нарежда и поп звездата Тейлър Суифт. Тя буквално взриви медиите, след като публикува своя фотография, на която позира заедно с новия си приятел – DJ-ят Калвин Харис. Именно този кадър издаде стриктно пазената им до тогава връзка и се превърна в основна тема за редица медии и таблоиди. В хит се превърна и кадъра на Тейлър с нейната котка Меридит, како и снимката й с огромен букет бели цветя, който според написаното, й е бил изпратен от Кание Уест.

И така, теглейки чертата на 2015 година, може да се каже, че Кендал Дженър е безспорната кралица на Instagram с цели 42.3 милиона последователи и най-харесвани и споделяни снимки. Затова ако все още не сте проверили профила й – сега е момента да го направите!


Автор: Преслава Цачева