Коледа е идеалното време за предложение за брак

Ако скоро имате намерение да правите предложение за брак, бързо тичайте за годежен пръстен, защото според ново изследване, най-прекрасното време от годината да паднете на едно коляно пред своята половинка са коледните празници.

Вечерта на Бъдни вечер е най-подходяща според 32% от анкетираните в британско проучване, информира БГНЕС. Изненадващо Хелоуин се нарежда на пето място с 6% от гласовете, веднага след нощта на Нова година, когато предложения правят 9% от мъжете.

Коледа е предпочитана за слагане на пръстена от 49 на сто от британците. Проучването разкрива още, че 51% от жените се надяват партньорът им да не измисля куп невероятни думи, а точно и кратко да ги попита “Ще се омъжиш ли за мен?”.

15% от представителите на слабия пол мислят, че използването на новите технологии е най-модерният начин за предложение. От тях 29 на сто очакват да получат имейл с предложение. SMS-ът е популярен при 27% от момичетата, а телефонното обаждане е на последно място с 19 на сто от гласовете.

Изглежда шовинизмът не е мъртъв, защото 65 на сто от мъжете ще кажат “не”, ако тяхната приятелка им предложи първа. Но изглежда празниците не са време за топлина и споделяне за всички. Изследване в сайт за запознанства показва, че 3/4 от британците смятат, че трябва да приключат със старата си връзка преди да настъпят празниците.