Колекцията Iris Apfel x H&M

Колекцията отбелязва 100 годишнината на Айрис Апфел, заедно със стила и вдъхновението, с които ни зарежда тя. Колаборацията Iris Apfel x H&M ще бъде налична ексклузивно на hm.com на 31-ви март.
Айрис Апфел е известна със своята отличителна мода, неповторима индивидуалност и смели визии. Тя вярва в идеята, че стилът и вдъхновението могат да дойдат от всяко едно място, независимо от цената. Колекцията Iris Apfel x H&M предлага разнообразие от зашеметяващи модели, предназначени за всички. Облеклото и аксесоарите са създадени, за да подчертаят независимата индивидуалност и оригиналното усещане за стил на Айрис.
Колекцията се отличава със закачлив микс от текстури, модели и кройки. Ключови за колаборацията са жакардовият костюм с бродерии, обемното яке с волани от тюл и плисираната пола с десен на цветя от ирис. Дъга от приказни и ярки цветове — жълто, изумрудено зелено, сияйно виолетово, ярък тюркоаз, оранжево – оживява в моделите. Линия от бижута и аксесоари също е създадена, за да допълни гардероба. Вдъхновени от любовта на Айрис Апфел към наслояването, аксесоарите са обемни, с изображения на различни теми като растения, животни, съкровища от друг свят и други.

„H&M са пионери в предлагането на страхотна мода, която е достъпна. Марката успява да предостави стил на страхотни цени. Именно затова това сътрудничество беше перфектна възможност за мен.“

Айрис Апфел

“Много искахме да си партнираме с Айрис заради известния й еклектичен вкус и влиянието й в модната общност. Тя символизира личния стил – стил, който е едновременно красиво еклектичен и напълно устойчив във времето. Тя показва каква е цялата идея на модата, а именно средство за изразяване на себе си и начин да се забавляваш. Тя е истинско вдъхновение!”

Анн-Софи Йохансон, творчески съветник, H&M Дамско облекло.