Колоритен шик от Max Mara

Поредната свежа доза ваканционна мода откриваме в криузната линия на Max Mara, която беше представена в края на месец май. Колекция Resort 2014 е посветена на 100-годишнината от премиерата на революционния балет „Пролетно тайнство“ на Игор Стравински, чийто сценограф и художник е живописецът Николай Рьорих.

Всъщност сценичните костюми от балета са доста различни като настроение от представената колекция на марката. За разлика от бродираните носии, модните облекла на Max Mara, звучат ултра минималистично и категорично спортно-елегантно. Може би главният дизайнер Ian Griffiths е искал просто да разкрие “пролетните тайнства” чрез една свежа като колорит и силуети линия.

Откроява се colour-block стилистиката претворена в три основни цветни гами. Синьо-зелени нюанси носят усещане за необятна морска шир и безоблачно време. Червено-розовата тоналност призовава към романтика, а графичните нюанси на бяло, сиво и черно придават класически стил на визията.

Виждаме заигравка с обемите във всяка част от дамския гардероб, като ‘oversize’ палта и шлифери, широки панталони, сака и рокли. Шарени каскети добавят спортна нотка на аутфита. Въпреки “мащабните” форми, синтезът между различни цветни материи скулптурира фигурата на дамите по един много приятен за окото начин.

Автор: Делица Цонева

Виж още:

Gucci Resort 2014: Пастелна фантазия и ретро финес

Безупречен стил в круизната колекция на Oscar de la Renta

Шарена ваканция с Christian Dior

Шикозен круиз от Chanel