Кристална целувка от Dior

Kотюр колекцията на Dior, представена по време на Седмицата на модата в Париж, беше запомненa не само с романтичните тоалети, но и с ефектния макиаж. Модната империя наложи като абсолютен хит в грима на дамите – кристалните устни.

Нанасянето на кристали върху лицето се открои като актуална тенденция още при показването на пролетно-лятната колекция на Dior, но тогава акцентът беше върху очите. Сега вниманието е прехвърлено върху страстното и бляскаво излъчване на устните. Гримът при очите остава почти незабележим, за сметка на драматичните устни, превърнали се в скъпоценно „бижу”.

Тенденции при грима от Dior: (1) Ready-to-wear пролет-лято 2013; (2) Haute Couture пролет-лято 2013.

За модното дефиле марката си сътрудничи със Swarovski, за да украси устните на своите модели с малки кристали. Те се залепят върху червилото и придават на лицето уникално авангардно излъчване. Самата цветна основа под луксозните камъни е издържана в различни интензивни нюанси на червеното, оранжевото,  розовотo и магнетичното виолетово.

Ако решите да заложите на подобен дързък макиаж за някое парти, е важно да знаете, че първо се полагат камъните по контура на устните, а след това се декорира вътрешността. Следвайте препоръките на гримьорите и изберете почти незабележими сенки за очите, за да подчертаете шеметния блясък на устните и да постигнете баланс в излъчването.

Автор: Делица Цонева