Културното разнообразие на планетата ни в новата колекция на Диор

Маракеш, мека привечер, изпълнен с графични символи бежов килим, хем видим, хем невидим, огън и вода, светло и тъмно, всичко в синхрон със самата колекция. Новата круизна колекция на модна къща Dior, както креативният двигател Кюри заяви в аванс, е посветена на културното разнообразие на планетата ни, в частност традиционните изкуства и занаяти, и особено керамиката, на народите на Африка.

Това е първо представяне на такова крупно за модната къща събитие в Мароко, съответно за провеждането му бе избрана максимално добра локация – дворецът от XVI век Ел Бади. В самата колекция, напомняща гардероба на ексцентрична пътешественичка-авантюристка, влизат костюми от гобленова тъкан с изображения на тропически растения, екзотични птици и диви животни, рокли с ажури и сложно ушити нервюри, обемни палта и пончо, както и дрехи от деним и в камуфлажни разцветки плюс новата версия на прочутия жакет “бар”, над който са работили дизайнерката Грейс Уелс Бонер и художничката Микалейн Томас.

 

Сред аксесоарите определено заплюваме с възторг високите ботуши с мънички ресни по върха, широките пояси с логото на Dior, плетените чанти, кърпите за глава и украшенията от перли във формата на слонове, лъвове, маймуни и жирафи.