Историята зад легендарната перлена рокля на принцеса Даяна

През 1989 г. принцеса Даяна беше на официално тридневно посещение в Китай, за да отбележи откриването на хонконгския културен център. Лейди Ди не забрави да вземе някои грандиозни аксесоари на екскурзията, но най-много вниамние заслужаваше  специалната перлена рокля на Даяна, наричана и „Роклята на Елвис“. С нея принцесата беше на тържественото откриване на центъра.

Дизайнът на роклята е разработен от Катрин Уокър специално за пътуването в Китай. Според дизайнера, тя нарочно е избрала перлата за детайл. Катрин бродирала бялата коприна на самата рокля, която била без презрамки и имала късо яке с бродирано със същите перли. Облеклото се свързвало с краля на рокендрола заради яката на якето. Изненадващо модните критици на онова време намерили комбинацията от перли и тиарата на Кеймбридж за неуспешна, защото семейната реликва отнемала вниманието от красивия блясък на дрехите на Даяна. 

Вярно е, че през 1997 г. по време на благотворителен търг на Кристи за набиране на средства за борба със СПИН и рак на гърдата перленският ансамбъл е продаден на частна компания. По-късно той се премества в лондонския музей на Виктория и Алберт, където все още може да бъде намерен сред експонатите.