Летни модни съвети за бизнес дамите

Всяка година очакваме слънцето с нетърпение, но с него идва и неизбежната дилема какво да облечем за работа. Искаме да се чувстваме удобно, да сме свежи и стилни, но най-вече да изглеждаме представителни. Британският сайт Фимейл фърст дава няколко модни съвета как да се обличат жените на работа в горещите летни месеци. Ето ги и препоръките за различните части от визията:

Блузи: Избягвайте ризи с дълъг ръкав в големите горещини. Заложете на риза с къс (или без) ръкав или лека, свободно падаща блуза, която е много по-удобна и позволява на кожата да диша.

Сака: Леките, свободно падащи сака ще ви помогнат да се чувствате свежо. Черно, морскосиньо и сиво са традиционните цветове, но можете да добавите и летни нюанси в работния си гардероб чрез сакото. Това ще освежи цялостния ви външен вид, дори останалата част от облеклото ви е в черно.

Панталони: Отново избягвайте твърде тесните модели, памукът е ваш приятел тук. Леки, широки панталони са подходящи за някои дами, но ниските ще трябва да носят високи токчета, за да удължат краката си. Може да си помислите, че някои широки панталони са твърде ежедневни за дадено работно място, но проявете упорство, със сигурност ще намерите подходящ модел, коментират от БГНЕС. Ако работата ви го позволява, заложете на къси панталони, в комбинация с блейзер.

Рокли: Летните рокли са идеални за работа, освен това облечени така, можете да отидете директно в бара след края на работния ден. В най-късия си вариант те трябва да са малко над коляното. Роклите с пеплум продължават да са модерни и са много подходящи за всички форми и размери. Не се страхувайте да експериментирате с шарки и цветове.

Пола-панталон: Тези модели отново се завръщат и са идеални за работа през лятото. Те са лесни за носене и ще разкрият летния ви тен, без същевременно да са твърде къси. Носете ги с високи токчета, ако сте ниски, тъй като това ще ви помогне да удължите краката си.

Освен стрийт визиите, които подбрахме за ваше вдъхновение, селектирахме и няколко подходящи модни находки от различни оналайн магазини. От shopping-terapia.com ни предлагат чудесни варианти на рокли.

Рокля в цвят каки Купи за: 50’90лв, Рокля в черно и бяло Купи за: 58’60лв; Раирана рокля Купи за: 43’30лв; Дантелена рокля Купи за: 58’60лв.

Подбрали сме и още продукти от онлайн магазините boohoo.com и mandco.com.