Как да използваме ретинол правилно

Ретинолът често се рекламира като чудотворна съставка за грижа за кожата. Той има за цел да намали появата на фини линии, бръчки и текстурни несъвършенства. Въпреки че ретинолът е проучен задълбочено, той може да раздразни кожата за начинаещи потребители и изисква изграждане на толерантност към него. Наред с хубавите  истории за него има и много лоши. Някои хора разказват, че ретинолът е съсипал кожата им, а други са твърде уплашени от чутите истории, за да го опитат.

Но дали ретинолът всъщност има способността да увреди тена ви? Вижте как да го използвате по правилният начин, за да извлечете единствено ползите от него.

Ретинолът е форма на витамин А, която е подходяща за кожата. Той принадлежи към група производни на витамин А, известни като ретиноиди. Той има множество приложения. Може да се използва за борба със състояния като акне и може да се насочи към области на пигментация, а също така може също така да намали признаците на стареене и увреждане от слънцето.

Как безопастно да го включим в рутината си?

Въпреки че може да сте чували някои страшни истории  за ретинолът в миналото, ние ви уверяваме, че можете безопасно да го включите в  рутината за грижа за кожата. Важно е да започнете с ретинол с по-ниска концентрация, докато придобиете толерантност. Започнете, като го прилагате през нощта няколко пъти седмично. Когато нанасяте, първо почистете, тонизирайте и ексфолирайте лицето си и чак след това нанесете малко количество ретинол с размер на грахово зърно върху суха кожа. Разнесете го върху лицето си, като избягвате очите и устата. След това можете да нанесете овлажняващ крем, тъй като ретинолоидите могат да изсушават кожата. И накрая, не забравяйте да носите слънцезащитен крем с висок фактор през деня.

 

Ваучер за 30% ОТСТЪПКА на Козметика и продукти за лична грижа от eMAG

Купи Revolution Retinol Serum

Купи серум La Roche-Posay

Купи The Organic Pharmacy Retinol Serum