Грешките, които допускаме при третиране на мазна кожа

Много хора днес се борят с проблема с мазната кожа. Това несъвършенство е лесно разпознаваемо: всъщност включва „мазна“ повърхност на кожата, често характеризираща се с разширени пори и наличие на пъпки и черни точки. Понякога този проблем може да бъде свързан с юношеството, но всъщност възрастните също могат да страдат от него. Причините са различни и не касаят само хормоналния аспект. Мазната кожа може да бъде причинена от неправилна диета, прием на определени лекарства, дори от кожни заболявания като себореен дерматит. Но как да се справите? Знанието, че в нашата рутина за красота има малки трикове, които могат да помогнат на кожата, е важно. Ето грешките, които трябва да се избягват.

Използвате само продукти, специфични за мазна кожа

Ако цялата ви рутина се основава на дехидратиращи и понижаващи липидите продукти, единственият резултат, който ще получите, е да увредите кожната бариера с възможно обезцветяване, възпаление и сенсибилизация. Увреждането на кожната бариера първоначално води до лека дехидратация, след това пилинг и стегнатост на кожата, докато стане по -малко еластична, а след това преждевременно стареене. По време на грижа за кожата е добре да не наслоявате само допълнително абсорбиращи, ексфолиращи и антибактериални продукти, без да връщате нищо към естествената защита на кожата.

Избягвате почистването на лицето и маските за лице

Правете поне един ексфолиращ скраб веднъж седмично и използвайте стягащи тоници като розова вода! Не използвайте твърде много продукти заедно, но преди всичко не натоварвайте допълнително кожата си, като я миете повече от три пъти на ден, защото с прекаленото почистване можете да получите обратния ефект и следователно увеличавате на себума.

Не нанасяте SPF, докато сте изложени на слънце

Погрешно е да се мисли, че използването на слънцезащитни продукти задушава кожата още повече. Когато се излагате на слънце или като цяло през деня, винаги е добра идея да използвате слънцезащитни продукти, които могат да защитят кожата ни. За предпочитане са леки и немазни текстури.