Макиаж и прически от Седмицата на висшата мода

Седмицата на висшата мода не е само драматични визии и шеметни вечерни рокли, богати на екстравагантни детайли и шикозни материи. По време на модното събитие най-добрите гримьори и коафьори развихрят своето въображение, за да покажат тенденциите при грима и прическите.

Подчинявайки своята работа концептуално на страхотните модни творения на дизайнерите, те ни дават насоки, как да изглеждаме модерни и красиви, облечени в различна стилистика. От кадрите в гримьорната преди ревютата се виждат най-разнообразни решения от изграждането на фризурите, до нанасянето на декоративната козметика.

Jean Paul Gaultier

Разбира се, най-ексцентрична и забележима е визията на топмоделите, които дефилираха за Jean Paul Gaultier. Очите те поглъщат с грим, който пресъздава дързък котешки поглед, а устните са почти незабележими. Прическите бяха уникални. Особено впечатление направи коса, боядисана като леопард, както и фризура напомняща кула.

Christian Dior

При Christian Dior акцентът са металическите устни в различни нюанси, които отразяват светлината по фантастичен начин. Перлени оттенъци имат и сенките за очи, но те са в много по-лек вариант.

Atelier Versace

За разлика от Dior, при Versace фокусът пада не върху устните, а върху очите. Погледът е подчертан с изкуствени мигли. Косата е прибрана в кок, високо на тила.

Giambattista Valli

Въпреки че става дума за висша мода, в много от случаите специалистите залагат на по-естествено излъчване при макиажа, за да не се натрапва той едновременно с тоалетите от котюр линиите.

Тази тенденция силно се забелязва при Giambattista Valli, Giorgio Armani Prive, Valentino, където гримът е почти незабележим или наситен с много натурални и меки нюанси, а прическите са семпли и деликатни.

Giorgio Armani Prive

Valentino

Chanel

При Chanel акцентът не е толкова върху грима, а по-скоро е пресъздадено цялостно пънкарско излъчване. То е постигнато с дебели вежди, лек макиаж и типичните за този стил ефектни прически, със силно стилизиран нагоре бретон.

Снимки: GoRunway

Автор: Делица Цонева