Марк Джейкъбс отново скандализира с визия!

Миналата седмица ви представихме стилните решения и модните прегрешения на събитието Met Gala 2012, което се провежда в музея Метрополитън в Ню Йорк. Селекцията и при двете „класации” беше дамска, затова съвсем умишлено пропуснахме ексцентричното присъствие на Марк Джейкъбс.

Всеки, който следи светските му прояви, знае че дизайнерът обича да шокира с облеклото си, но този път направо ни остави без думи. Марк се появи на мероприятието в доста авангарден вид, придружен от бившия си приятел Лоренцо Мартоне.

Дизайнерът носеше дълга прозрачна риза от дантела, без подплата отдолу, но за сметка на това всички можеха да видят белите му боксери. Ризата е от пролетно-лятната мъжка колекция на Rei Kawakubo, но на подиума беше комбинирана със сако и панталон. Джейкъбс беше съчетал облеклото си с дамски клъч и черни обувки с катарама от камъни.

Харесваме изключително много работата на дизайнера, уважаваме сексуалната му ориентация и екстравагантен вкус, но не можем да си кривим душата – определено го харесваме повече с елегантен костюм!

Автор: Делица Цонева