Маска за лице с натурално кафе от Миранда Кер

Всички познаваме нуждата от кафето за силен старт на деня сутрин или възвръщане на силите за работа следобед. То не е просто напитка, а социален ритуал, които има способността да ни сближава, да ни накара да се отпуснем, да покажем себе си в най-добрата си светлина.

Много жени не могат да преминат през деня без поне чашка кафе и в това, разбира се, няма нищо лошо. Но едва ли някога сте се замисляли, че благодатната напитка може да намери своето приложение и на друго място, освен в чашата на път за работа или в някое кафене.

Преди време топ моделът от Victoria’s Secret – Миранда Кер бе споделила в свое интервю, че вече от години не пие кафе, а вместо това го е заменила със зелен чай или чай от мента. Сладката Миранда обаче не пропусна да спомене, че е намерила съвсем друго приложение на напитката, към което я е отворил нейният дерматолог. Тя е решила да използва натуралните качества на кафените зърна за седмичните си разкрасителни процедури като в домашни условия приготвя маска за лице, в която прясно смляното кафе е основна съставка. Маската служи за освежаване на лицето след пътуване или изтощителна работа.

За приготвянето й имате нужда само от 1 ч.л. прясно смляно кафе, 1 с.л зехтин и половин ч.л. мед. Получената смес се нанася равномерно върху предварително изчистеното лице и областта на деколтето с леки масажиращи движения. Ако кожата ви е предимно мазна, към сместта може да добавите и няколко капли лимонов сок, а ако кожата ви е суха – чаена лъжичка сметана или изцедено кисело мляко. 15 минути след нанасяне, маската се отмива с топла вода и без сапун.