Мегз е бременна?!?

Миглена Каканашева Мегз, отново разбуни духовете, предизвиквайки полярни и свирепи коментари, относно последната снимка, която качи в профила си в Instagram. На нея талантливата дизайнерка показа костюма си за Halloween, придружен от силно обществено и социално послание.


Визията на Мегз е потресаваща, но ефектът със сигурност се засилва, когато прочетете посланието и разберете защо има такава амалгама от символи, събрани в образа на една идея. Девойката бе „разкъсана” от жестоката тълпа, защото се опита да изкаже мнение в полза и защита на жените и майките, които остават в един брак или връзка, само заради децата. Опитът на Каканашева, всъщност, свали тази добронамерена маска и разкри по-дълбоки емоционални състояния, които действително стоят зад неспособността на жената да напусне една пагубна и разрушителна за нея връзка. Чрез брутално окървавената, разголена булка, Миглена Каканашева показа до къде биха довели страхът от самотата и зависимостта, която се е развила към отсрещния индивид (Нещо като т.нар. Стикхолмски синдром) с годините. Именно това са реалните причини една жена да обрече себе си и децата си на перманентно нещастие и рушене на душевно и ментално здраве. Абсолютен егоизъм или загриженост е това поведение при жените? Отговорите оставяме на вас, защото никой, който не е бил в това положение, не би могъл да каже с категоричност коя е истината.

Screenshot_20181027-184702_Instagram

“Тази снимка е на всички жертви на криворазбраното ни общество по отношение на думите – любов, брак, дете, семейство… Знаете ли кое е отвратителното?
1. Съпругите, които стоят, когато мъжете им изневеряват и не ги уважават, защото виждаш ли деца имали. Същите тези стават жертва на домашен тормоз и пак стоят. Заради децата или собствените им страхове и зависимости, питам?!
2. Младите момичета, които виждат в надутия корем билет за хубав живот. Същите онези, които после правят аборти… или знаете ли новата мода – изнудват богатите си и женени любовници, че ако не им дадат пари – ще разкажат или родят… Хелоуин не е гнусен празник. Гнусно ви е когато се оглеждаме като общество в изродените костюми.
Кръвта, коремът, булото и голотата в снимката никак не са случайни – поогледайте се ❤️”

Някои коментари тиражираха версията, че това е поредният феноменално амбициозен опит на “Инфлуенсъра на годината” да рекламира новата си линия бельо, смятайки, че придружен с ярко социално послание, вероятно ще засили ефекта и ще обърне погледите на всички към новия си продукт.

Screenshot_20181027-184606_Instagram


Голяма част от хората видяха в тази визия един брутален опит за порогаване на личността и душевността на хиляди жени, желаещи да станат майки, а нямащи тази възможност. Ако това наистина е така, то Мегз я очаква една помитаща лавина от негодувание срещу нея.

Каквато и да е причината, не може да се отрече смелостта и креативността на красавицата да привлича вниманието върху себе си и марката си и да промотира новите си продукти по един от най-добрите начини. И както сега е модерно да се казва:

„Няма лоша реклама!”

Всички знаем ползите и феноменалните резултати от черния PR.

Screenshot_20181027-184620_Instagram


Редактор: Марина Делева