Мини полата: женственост и сексапил

Мини полата е задължителен елемент от гардероба на всяка модерна жена, защото тази дреха е олицетворение на сексапила и обединява в себе си усещането за женственост и младежки дух!

Заложете на мини пола в ежедневния стил или офиса, ако дължината е малко над коляното. Ако се притеснявате от късата дължина, комбинирайте с клин са по-грънч излъчване. Преди да ви предложим шопинг идеи, искаме да ви разкажем съвсем лаконично за “биографията” на минижупа.

Макар да има някои ранни легенди за появата на тази дреха в исторически план, нейна официална създателка е Мери Куант. Идеята се заражда в края на 50-те година на миналия век.

Историята говори, че един ден младата англичанка Линда Квайзин отрязала дългата си пола, която й пречила при чистене. Тогава я посетила нейната приятелка Мери Куант, която била начинаеща лондонска дизайнерка и веднага я споходила идеята, виждайки атрактивния вид на Линда. Мери Куант решила да кръсти своето модно предизвикателство “мини-пола”, тъй като любимата й кола била Mini Cooper.

Любопитно е, че като официално облекло, се счита, че късите поли са наложени от Жаклин Кенеди, която въвежда иновацията в гардероба си, а след това последвала дори и кралицата на Англия. Нещо повече, тя награждава модния си дизайнер с Ордена на Британската империя.

Специално всички почитателки на късите поли сме подбрали няколко красиви модни предложения от онлайн магазините, които допринасят за романтичния и чувствен привкус на визията. Продуктите са от сайтовете: dress4less.bg и shopping-terapia.com.

В британския онлайн магазин boohoo.com има още чудесни възможности. Може да ги купите от ТУК:

Пола с етно принт Купи за: £10.00 ; Цикламена пола Купи за: £15.00

Пола със зигзагообразен десен Купи за: £25.00 ; Ментова пола Купи за: £18.00

редактор: Делица Цонева